Tudósítás: Rubeola FC Csömör II. - Universitas Szeged

Rubeola FC Csömör II - Universitas Szeged 4-4 (1-2)
Csömöri Sportcsarnok, 100 nézõ
Rubeola: Sinka - Kraicsovits, Nagy L., Ruszin, Vrana - Berta, Füzy, Kravcsenkó, Radványi, Som, Szarka - Palotás (kapus) Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Vrana (Nagy L.), Vrana (Nagy L.), Füzy (Vrana), Som
A Mérkõzés Játékosa: Vrana Péter
Lelkes játék, jó védekezés, bírói túlkapások
Megfigyelhetõ, hogy Csömörön igazi futsalközösség alakult ki az évek folyamán, és a labdarúgás szeretete érzõdik a helyi lakosokon, hiszen hétfõ este is szép számmal gyűltek össze a Csömöri Sportarénában, hogy megtekintsék a csömöri fiatalokkal teletűzdelt hazai csapatot a Szeged ellenében.
1. félidõ. Az új bajnokságok sajátossága, hogy senki sem tudja, milyen játékerõt képvisel az ellenfél, ezért óvatosan kezdtek a csapatok. A hazaiaknál hiányzott a "nagy öreg", Kézi Gábor, aki térdsérülést szenvedett, így csak az oldalvonal mellõl szoríthatott mankóival a fiuknak. Mindkét csapat a védekezésre összpontosított, és nem kockáztattak semmit 0-0-ás állásnál. Gyorsan telt a rendes játékidõ, kemény mezõnyharc volt jellemzõ az elsõ 10 percben. Aztán egy-két ígéretes Vrana-lehetõség után mégis az ellenfél szerzett elkerülhetõ gólt: egy hétméteres lövés talált utat Sinka kapujába. 0-1. Támadni kellett az egyenlítés érdekében, mely gyorsan sikerült is. Nagy L. centerezésébõl Vrana adott kötényt a védõjének, majd a kifutó kapus mellett talppal elhúzta a labdát, és könnyedén az üresen tátongó kapuba helyezett. 1-1. Már nem volt sok hátra az elsõ félidõbõl, mikor a csömöriek már 5 "szabálytalanságnál" jártak. Az ellenfél ezt, valamint a feltűnési viszketegségben szenvedõ bírók "engedékenységét" kihasználva - értsd: valahányszor elesett egy vendég játékos, faltot fújtak - gyorsan kisbüntetõhöz jutottak. A lövés kapufa lett, de a kipattanót az ellenfél legszemfülesebb játékosa a kapuba továbbította. 1- 2. A félidõ vége elõtt Berta vesztett labdát, majd a kontrát "valós" falttal állította meg, melyért õ megkapta jól megérdemelt sárga lapját, míg a vendégek ismét büntetõt rúghattak, melyet Sinka hárított.
A félidõben edzõnk azt mondta: "Ne lógassátok a fejeteket, nincs veszve semmi, tessék hajtani, van még 20 percünk"
2. félidõ. A hátrány tudatában intenzívebben támadtunk az egyenlítésért. Egy középpályán szerzett labdából Nagy Laci kitűnõ ütemben ugratta ki Vranát, aki jól vette át a labdát, majd 8 méterrõl a hosszú sarokba lõtt. 2-2. Hét perc lehetett hátra a meccsbõl, amikor Vrana kiugratását követõen csapatunk legfiatalabbja, a mindössze 16 éves Füzy Zsolt 16 méteres sprint után mattolta a szegedieket. 3-2. Megzavarodott az ellenfél, melyre újabb góllal válaszoltak a kistigrisek: Som robogott el a jobb szélen, és a laposan középre lõtt labdája a vendégkapus hozzájárulása révén jutott a kapuba. 4-2. Zsebben látszott a meccs, de rutintalanul vitt elõre szívünk, s még egy gólt akartunk lõni. Megjártuk, kaptunk egyet, az ellenfél játékosa éles szögbõl lõtt védhetetlenül a léc alá. 4-3. Ezután több lehetõséget is elpuskáztunk, de még így sem lett volna különösebb baj. Az utolsó percekben azonban ismét a játékvezetõké volt a fõszerep: a hajárban percekig állt a játék, mert fogalmuk sem volt róla, ki hány szabálytalanságnál tart, végül megegyeztek 6-6-ban, aztán még nagyobb baklövést követtek el. A Szegedi Nemzeti Színház is felfigyelhetne a helyi futsalosokra, hiszen már-már a nemzet színészeit megszégyenítõ elõadást tartottak a "lelkes zsűrinek", akik ismét kisbüntetõvel honorálták a - nagyhalál - produkciót. A büntetõbõl gól lett (4-4), s végeredményében leszögezhetõ, hogy ilyen játékvezetés mellett a pontosztozkodás a vendég csapat számára hízelgõ.
Vrana "Varjú-Eke" Péter: "A csapat remekül játszott, a gyõzelmet is megszerezhettük volna, ha kicsit jobban figyelünk a végén. Ezzel együtt nincs okunk szomorkodni, hiszen ha továbbra is így tudunk küzdeni és futballozni, akkor szép eredményeket érhetünk el."
- 5méter -

Bemelegítés
Megkapják a srácok az utasításokat
A kezdõ sor

Kispad
Középkezdés, mi kezdünk
Nálunk a labda!

Közönség
Nagy Laci (20) és Ruszin Gábor(5)...
Idõkérés