Tudósítás a Magyar Kupa visszavágóiról

Siklós - Rubeola FC Csömör II. 3 - 4 (2 - 3)
Sinka - Füzy, Radványi, Ruszin, Spreitzer - Berta, Szarka, Vrana - Edzõ: Fórizs "Fóka" Sándor
Füzy, Berta (Sinka), Spreitzer, Füzy
Füzy Zsolt
Nem volt osztálykülönbség, avagy válsághelyzetbõl kilábalás?
Súlyos zakó után a csapat a nem éppen a közelben levõ Siklósra utazott, hogy lejátssza kupa visszavágóját. Ahhoz a Siklóshoz, mely az idei bajnokság meglepetés-csapata, hiszen elverték már a Rubeola elsõ csapatát, a BL 16 csapata közé bejutott Gödöllõt, továbbá döntetlent játszottak a Betonnal és a Kanárikkal. A hétfõi, 17-0-ás budakalászi vereség és 3 és fél órás utazás után kellett bebizonyítanunk, hogy a hétfõi játék nem az volt, amit mi tudunk. A körülmények sem enyhítettek gondjainkon, hiszen a nehéz anyagi helyzetben lévõ Club mindössze 8 játékossal tudott leutazni Baranya megyébe.
A jó eredmény elérésének szellemében készített fel minket a mérkõzésre - edzõnk távollétében - az Izlandról hazatérõ és most a csapattal tartó Fórizs Sándor. "Fóka" mellesleg már több mint 100 mérkõzést lejátszott ebben a patinás Clubban, továbbá hétfõn meghúzogatta a bikák szarvát is, hiszen bombagólt lõtt a bajnok Gödöllõnek, tehát tapasztalatai sokat segíthettek fiataljainknak. Segítettek is.
1. félidõ. Jól kezdtünk, masszívan védekeztünk, és kontrákra rendezkedtünk be, melynek hamar egy Füzy-gól lett az eredménye: labdát szerzett a félpályán, majd egyedül végignyargalt a jobb oldalon, és kilõtte a hosszú sarkot. 0-1. Sajnos hamar jött a válasz, Sinka kapott egy potyagólt, mely a kevés bemelegítésnek is betudható volt. 1-1. Nem vesztették el kedvüket a vendégek, továbbra is kontráztunk, és Sinka össze is szedte magát, jól dobta ki Bertának a labdát, aki elõtt az pattant egyet majd éles szögbõl, 9 méterrõl, bombagólt akasztott a Rubeola elsõ csapata ellen remeklõ Tasselmajer kapujába. 1-2. Megint jött a gyors válasz, egy védelmi megingás után talált az ellenfél a hálónkba. 2-2. Ismét mi voltunk összesítésben hátrányban, és még a félidõ vége elõtt sikerült elõnyt szereznünk. Füzy ugratta ki jó ütemben Spreitzert, aki nem gondolkodott sokat, hanem laposan, spiccel kilõtte a rövid alsót. 2-3. Megvolt tehát a vezetés, jó hangulatban, egymást biztatva vártuk a folytatást.
2. félidõ. Fogytán volt az energiánk, egyre sűrűbben cseréltünk, fáradtunk. Mégis volt elég tartásunk, sõt növeltük is elõnyünket. Ruszin adott jó labdát Füzynek, aki higgadtan lõtt gólt. 4-2. Teljesen visszazártunk, többször önfeláldozóan védekeztünk (Radványi, Szarka és Sinka is), néha szerencsénk is volt (üres kapura 4 méterrõl fölé.). 5 perccel a vége elõtt kaptunk azonban egy gólt. 4-3. Ez kicsit összezavart bennünket, kapkodtunk, de szerencsére nem tudta kihasználni az ellenfél a megingásunkat, aki nem tudott már újítani, s végül a szenvedélyesebben, rendezettebben játszó vendég csömöriek jutottak tovább.
Rubeola FC Csömör-Siklós 8-8
Rubeola FC Csömör II 12-11-es összesítéssel
A felnõtt csapat szintén Siklóson lépett pályára, s a formalitásnak tetszõ visszavágón nem is nagyon erõltette meg magát az amúgy is tartalékosan felálló csapat, s az edzõmérkõzésnek is beillõ találkozón így is magabiztosan nyert a Pécsiek ellen.
Pécsi MFC - Rubeola FC Csömör 2 - 5 (0 - 4)
Kovács - Fórizs, Nagy Z., Németh, Deákvári - Smeló, Lakatos
Fórizs (2,), Smeló (2), Neméth
Fórizs "Fóka" Sándor
Továbbjutott a Rubeola FC Csömör 22 - 3-as összesítéssel