Rubeola FC Csömör II. - Dupont FC 4:5

Rubeola FC Csömör II - Dupont FC 4 - 5 (2-3)
Csömöri Sportcsarnok, 50 nézõ
Palotás - Radványi, Ruszin, Som, Vrana - Berta, Kravcsenkó, Spreitzer, Szarka, Takács - Sinka (kapus) Edzõ: Horváth Gergely
Vrana (Ruszin), Spreitzer (Berta), Radványi, Ruszin (Radványi) Palotás Levente
Fájó vereség, gyenge játékvezetés, durva játék
Az eddigi legkeményebb mérkõzésére számíthatott a csapat, hiszen a tavaly az elsõ osztályban szereplõ Vasas érkezett Csömörre. Nehezítette a csapat helyzetét, hogy Kézi, Nagy Kraicsovits sérülés, Füzy "kommunikációs hiba" folytán nem léphetett pályára.
1. félidõ. Már-már a szokásos puhatolózással kezdõdött a meccs, mindkét csapat a védekezésre összpontosított. "Hidegek" voltak a hazai játékosok lábai, nagyon sok labdát elszórtak a félidõ elején, melynek köszönhetõen már a 2. percben megszerezte a vezetést a Dupont. Egy szögletvariációról késett le Vrana, s ezt az ellenfél könyörtelenül kihasználta. 0-1. Fel kellett pörögnie a fiúknak, a gyors cseréket követõen gól is lett az eredménye. Vrana kapott egy labdát, jól fordult le védõjérõl, majd 5 méterrõl a rövid alsóba lõtt. 1-1. Kemény csata, szó szerint ütközet folyt a pályán a labdákért, nem egyszer sárgát érõ megmozdulásokat láthatott a közönség, de úgy látszik a bírók ilyenkor valami egészen más meccset nézhettek, hiszen többször továbbot intettek. Fõleg Bertát aprították az amúgy sem kistermetű vendégjátékosok, ami után még Horváth edzõt figyelmeztették a bírók, hogy ne reklamáljon, ahelyett, hogy egy-két sárga lappal "megfogták" volna a meccset. Érdekes. Hogy a játéktéren történtekrõl is szót ejtsünk, sajnos ismét vezetést szereztek a vendégek: egy szép akció után mattolták a kicsit fáradt védelmet. 1-2. Újra gyorsan egyenlítettünk, látványos támadás végén Berta passzolt Spreitzerhez, aki jól vette át a labdát, és futsalos módon, spiccelt lõtte ki a jobb alsó sarkot. 2-2. Pár perccel késõbb újabb figyelmetlenség miatt megint a vendégek szereztek vezetést; rosszul osztottuk el az embereket szögletnél, Radványi maradt le, s a 8 méterrõl, takarásból érkezõ lövés Palotást meglepve vágódott a bal sarokba. 2- 3. A félidõ végén ismét a bíróké volt a fõszerep, illetve nem volt, hiszen még mindig "vakok" voltak, s nyilvánvaló szabálytalanságokat nem vettek észre, se az egyik, se a másik oldalon.
A félidõben tehát egy gólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok az öltözõbe, ott elég nagy fejmosást kaptak a játékosok: "Gyerekek, szedjétek össze magatokat, a bíróval meg az ellenféllel ne foglalkozzatok, s mutassátok meg végre, hogy mit tudtok! - szólt a mester.
2. félidõ. A paprikás hangulat alább hagyott, végre ismét a játéké lett a fõszerep a második félidõben. Támadgatott a Rubeola, de komoly helyzete egyik csapatnak sem adódott a félidõ elején. Aztán Radványi percei következtek: Elõbb egy elõre ívelt labdába tette bele a lábát, melyet a hosszú felsõbõl kanalazott ki a kapus, majd a szögletbõl furfangos gólt szerzett. A középre lõtt labda irányt változtatott egy védõn, mely az elmozduló kapus helyére pattant be. Szerencse. 3-3. Ezt követõen 17 méterrõl spiccel lõtt kapura, mely kicsit meglepte a kapust, aki szögletre tolta a labdát, végül a saját hatosán szerzett labdából indította Ruszint, aki elviharzott a jobb oldalon és higgadtan lõtt 4 méterrõl a kapuba. 4-3. Még 10 perc volt hátra, és sehogy sem akart telni-múlni az idõ. Felpörgött az ellenfél is, és sajnos a bírók kezdték aktivizálni magukat, elõször mindkét csapat kárára, késõbb azonban eredményt befolyásoló hibát vétettek: egy középre adott labdát vett át rosszul az ellenfél játékosa, majd gondolt egyet és elesett, s a spori szigorúan a büntetõvonalra mutatott. A vendégek mosolyogva köszönték szépen, 4-4. Kicsit megtörtek a hazaiak, gyorsan jött az újabb gól egy kontra akció révén. 4-5. Két perccel a vége elõtt 5-4 volt a faltok aránya, a csömörieknek egy kellett, hogy kisbüntetõhöz jussanak. Meg is kaptuk nagy kegyesen azt az egyet (mely annyira nem volt semmi, mint elõzõleg a túloldalon, de azért 6 méteres járt, itt ugye csak 10-es), de sajnos Palotás elemi erejű löketét a vendégek kapusa hárította. Veszni látszott a meccs, de a sors adott még egy esélyt 5 mp-cel a mérkõzés vége elõtt: labdát vesztett a Vasas 10 méterre a kapujától, Vrana vezette rá a labdát a védõre, jobbal elhúzta azt, majd ballal durrantott mellé 4 méterrõl. Ezzel sajnos kialakult a végeredmény, s a csapat elszenvedte elsõ vereségét az idei évben.
"Döntetlen-szagú mérkõzést nyert meg az ellenfél, kicsit jobb koncentrációval a végén meglehetett volna a pontszerzés. Nem történt tragédia, megyünk tovább."
"Sajnálom a vereséget és az elpuskázott büntetõt, ez egy ilyen nap volt, folytatjuk tovább! Brekk."
Jövõ hétfõn Budakalászon, az eddig 100%-os Euro Globallal játszik a csapat. Hajrá Rubeola, Hajrá Csömör!

- 5 méter -