Pontvesztés hazai pályán

Hétfõ este a Kanárik együttesét láttuk vendégül Csömörön, az NB1 9. fordulójában. A mieink a meccset megelõzõen a 4., míg a vendégek a 6. helyet foglalták el a tabellán.
A mérkõzést a kanárik kezdték jobban, egy támadást követõen sikerült megszerezniük a vezetést is (0-1). Ezt a félidõ vége elõtt még egy kisbüntetõbõl az quot;ítéletvégrehajtónknakquot;, Takács quot;Takiquot; Lászlónak sikerült még kiegyenlítenie (1-1). Az olykor megmosolyogtató játékvezetõi döntések és az azokat követõ nézõi megnyilvánulásokon (mindkét oldalon) kívül más említésre méltó esemény az elsõ félidõben nem történt. Egy elég gyenge színvonalú és iramú, de kemény mérkõzést láthattak a kilátogató nézõk az elsõ félidõben. A második játékrészre a játék képe sokat változott (a játékvezetés színvonalával ellentétben), bár a durva játék továbbra is jellemzõ maradt, ami rengeteg kisebb-nagyobb szabálytalanságban mutatkozott meg. Nem kellett sokat várni az újabb gólra, Fülep kapott nagyszerű labdát és fejezte be sikeresen az akciót (2-1). Sajnos az egy gólos elõnyünk alig néhány másodpercig tartott, hiszen a középkezdés után meginduló vendégek azonnal válaszolni tudtak (2-2). Közben újabb és újabb furcsa jelenetnek lehettek a nézõk szemtanúi, érdekes játékvezetõi döntések tették ugyanis még forróbbá a már egyébként is feszült hangulatú meccset a pályán és azon kívül is. Közben a vendégeknek sikerült megfordítaniuk az állást (2-3), majd a 6. szabálytalanságot követõen csapatkapitányuk és játékos-edzõjük a megítélt kisbüntetõ értékesítésével már kétgólosra növelte elõnyüket (2-4). Alig 5 perc volt már csak hátra a találkozóból, amikor mindkét csapat begyűjtötte a 6. szabálytalanságát, a mieink közül azonban Takács quot;Takiquot; második alkalommal kihagyta a büntetõt, a következõ ilyen alkalmat megragadva viszont Lipcsei eredményes tudott lenni (3-4). Kevéssel a vége elõtt hatalmas lendülettel harcoltak a mieink, aminek meg is lett az eredménye, Gyõrfi révén ugyanis sikerült az egyenlítés, amivel sikerült itthon pontot menteni és ezzel megõrizni a 4. helyet a tabellán.
Sajnos a meccs végül nem éppen sportszerű jelenetekkel zárult, a vendégek nehezen viselték a pontvesztést, így heves reklamálások közepette fejezõdött be a találkozó. A mérkõzésen egyébként eltiltás miatt hiányzott Somogyi Krisztián és Németh Péter, utóbbival egy összeállítást is olvashatnak hamarosan itt, a rubeola.hu-n...

Rubeola FC Csömör - Kanárik 4:4 (1:1)
Rubeola: Ulvicki - Takács L., Pelles, Gyõrfi, Fülep, Veres, Vég, Lipcsei, Smeló, Tábori, Barna, Kovács G.
Gól/Gólpassz: Takács L., Fülep (Pelles), Lipcsei, Gyõrfi (Tábori)
Mérkõzés Játékosa: Pelles András
Pelles András: ,,Legalább 6 ponttal kellene vezetnünk a bajnokságot. Ehelyett örülünk ha döntetlenre tudjuk
menteni a meccseket a gyenge csapatok ellen. Lassan jobban szereplünk idegenben mint hazai
pályán! Még sok van hátra,csak rajtunk múlik hogy fent vagy lent!"

- Becks -