NB2 : Vereség hazai pályán

Rubeola FC Csömör II. - Gödöllõi Futsal Klub II. 3 - 5 (0 - 2)
Csömöri Sportcsarnok, 25 nézõ
Sinka - Füzy, Nagy L., Som, Vrana - Kravcsenkó, Radványi, Ruszin, Spreitzer, Szarka, Takács - Palotás (kapus) Edzõ: Horváth Gergely
Vrana (Som), Takács (Szarka), Radványi (Som)
Vrana Péter
Rövid eszmefuttatás egy állásról
Nem feltétlenül bennük keressük a hibát, de ha egy szóval kellene jellemezni eddigi teljesítményüket Rubeola meccseken: botrány! A köbön. Hazai pályán is annyira látványosan lejt a pálya mindig a másik oldalra, hogy már nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Félreértés ne essék, ezek nem az ellenfelek hibái, hanem csak és kizárólag az MLSZ égisze alatt szorgoskodó "hangyáké". Egyrészt, mert ellenállhatatlan vágyat éreznek a kivágott jelzõtrikó, a rendezõi névsor, a kispadon felvett jelzõtrikó meglétén, hogy szörnyű. Másrészt szeretik fújdogálni azt a fekete kis valamit a szájuk elõtt, amikor teljesen érintetlenül elterül egy-egy vendég játékos; harmadrészt remek gyorsasággal és ügyességgel zsebelnek be ezért a produkcióért 30 ezres nagyságrendű pénzeket.
Igen! Azt hiszem, mindannyian futsal bírók szeretnénk lenni. Csak erre, lelkiismereti okokra hivatkozva nem mindannyiunk képes. A fair play szabályai rájuk nem vonatkoznak??? Reménykedjünk, hogy azért vannak, lesznek kivételek.
Október végén
A meccs. (A bírók teljesítményével ma inkább nem foglalkozunk)
1. félidõ. Álmosan kezdtünk, nem is játszhattunk jól az elején. Minden meccsen el kell telnie 10 percnek, meg két gólnak, hogy elkezdjünk focizni. Most is ez történt: egy labdavesztés a félpályán, s abból egy spicces gól 11-rõl, majd egy védelmi hiba. 0-2.
Nagy nehezen felpörgünk, ziccereket is hibázunk; valahogy gondok vannak a befejezésekkel; vagy nem koncentrálunk eléggé, vagy nagyon jól véd a kapus. Mondjuk neki ez is a dolga. A félidõben lehajtott fejjel vonulunk az öltözõbe.
2. félidõ. Végre a jó taktikával kivonulunk a pályára. Letámadás. Gyorsan fárad az ellenfél, nem nagyon tudja megtartani a labdát, jön a szépítés. Som hozza játékba Vranát, aki 6 méterrõl cselez elõbb, majd kilövi a rövid alsót. 1-2. Feltámadunk? Nem. Szerencsétlen gólt kapunk. Egy össze-vissza pattanó lövés áll meg a gólvonalon, és persze az ellenfél érkezik. 1-3. Gyors válasz: Szarka szögletére érkezik Takács. 2-3. Na talán most feltámadunk? Áh. Hulló falevél érkezik ezen az õszi estén a hatosunkra, nem jól söprögetünk, s a levél késõbb behullik az árokba. 2-4. Válasz helyett újabb gól. Butagól. 15 méteres buta gól. 2- 5. A végén Radványi-szépítés Som szabadrúgás-passzából. 3-5.
A fák már nem zizegnek.
- 5méter -