NB2: Megvan az elsõ idegenbeli gyõzelem

A Sportmaxban lépett pályára a kisebbik Rubeola-csapat, és elsõ félidei magabiztos játékával, valamint kõkemény védekezésének köszönhetõen elhozta a három pontot Újbudáról. Ez volt a csapat elsõ olyan meccse, melyen nem kapott gólt.
Filooo Foci FC - Goldball RFC Csömör II 0 - 3 (0 - 2)
Újbuda, Sportmax, 25 nézõ
Rubeola: Palotás - Berta, Ruszin, Smeló, Veres - Hegyesi, Kinde, Lába, Radványi, Takács, Vrana - Sinka (kapus). Edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Radványi (Berta), Lába (Berta), Vrana (büntetõ)

A mérkõzés legjobbja: Sinka Dánie

Sinka Dániel: ,,Kézi nem!"
A bíráskodásról: Az elsõ félidõt viszonylag hiba nélkül vezették le, ám a második félidõben úgy tűnik, õk is elfáradtak, hiszen elég sok téves faltot fújtak, segítve ezzel elsõsorban a hazai csapatot, akik bár háromszor is kisbüntetõhöz jutottak, egyszer sem sikerült túljárniuk Sinka eszén. A rubeola.hu osztályzata tízes skálán: 5,5.
Óvatosan kezdtek a csapatok, ugyanis még egyszer sem találkoztak egymással korábban. Gárdánk sajnos felvette a "csordogáló" ritmust, és közhelyesen szólva "elvoltak" a csapatok a pályán. Az elsõ 10 percben szinte semmi érdemleges nem történt, de a félidõ második felére felpörgött a csapat. Radványi, beállása után, a negyedik labdaérintésére okos gólt szerzett, majd egy szabálytalan hazai hazaadást váltott gólra Lába a hatos vonalról. Az elõkészítõ mindkét esetben Berta volt. Az elsõ félidõ krónikájához hozzátartozik még, hogy az ellenfél komoly helyzetet nem tudott kialakítani, valamint az is, hogy Hegyesinek volt egy kapufája, és Smelónak egy jó távoli lövése, melyeknél szerencséje volt a hazaiak kapusának.
A második félidõ is a tervek szerint alakult, egészen addig, amíg a bírók bele nem nyúltak a meccsbe. Az addig veszélytelen hazaiak ajándékba kapott kisbüntetõkhöz jutottak, de a három közül egyet sem sikerült értékesíteniük. Az elsõt Sinka hárította lábbal, a másodikat mellé lõtték, a harmadik pedig a kapufáról pattant ki az oldalvonalon túlra. Komoly lehetõségeink nekünk adódtak a végjátékban: Vrana és Hegyesi is ziccert hibázott, ám ezután mi is kaptunk egy kisbüntetõt, melyet Vrana szép mozdulattal helyezett a hosszú felsõ sarokba, kialakítva ezzel a végeredményt.
Ezzel a gyõzelemmel a csapat az 5. helyre jött fel a tabellán, két pontra megközelítve az elsõ helyen álló, és a következõ fordulóban hozzánk látogató Dupont csapatát. A mérkõzés idõpontja: 2007. október 15., 21 óra, Csömör. Mindenkit szeretettel várunk! Hajrá Rubeola, Hajrá Csömör!

- 5méter -