NB2 meccsdömping: 1 gyõzelem, 2 vereség

Öt nap leforgása alatt három tétmérkõzésen lépett pályára az NB II-es csapat, mely bár egyik meccsen sem vallott kudarcot, mégis mindössze csak az egyik meccsét tudta megnyerni - nem is akárhogyan.
2007. október 15. hétfõ
Goldball RFC Csömör - Dupont FC 3 - 9 (1 - 5)
Csömör, 50 nézõ
Rubeola: Kovács - Berta, Füzy, Lába, Ruszin - Hegyesi, Kézi, Kinde, Radványi, Takács - Sinka (kapus). Edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Hegyesi (Füzy), Füzy (Hegyesi), Lába (Füzy)

A csapat legjobbja: Hegyesi László

A mérkõzés alakulása: 0-2, 1-2, 1-5, 3-5, 3-9
A bírók pocsék napot fogtak ki, és bár nem rajtuk ment el elsõsorban a meccs, hanem elsõ félidei gyenge játékunk miatt, azért érdekes, hogy "húszdekás" játékosaink rendre faltot érõen "rúgták fel" az ellenfél "nagydarab" játékosait. Egyetlen esélyünk a pontmentésre 3-5-nél adódott, de rosszul koncentráltunk a kapu elõtt, az ellenfél pedig kíméletlenül kihasználta hibáinkat. A bírók osztályzata: 6.
2007. október 18. csütörtök
Goldball RFC Csömör - Colorspectrum Aramis 5 - 7 (3 - 4)
Csömör, 50 nézõ
Rubeola: Sinka - Füzy, Lába, Radványi, Ruszin - Berta, Vrana, Szarka, Takács - Palotás (kapus). Edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Berta (Ruszin), Berta (Lába), Takács (Berta), Lába (Berta), Vrana (Lába)

A csapat legjobbja: Berta Roland: "Élveztem a játékot, bejöttek a cselek, és a kapu elõtt is jó döntéseket hozva segítettem a csapatomat. Elégedett vagyok az eredménnyel."

A mérkõzés alakulása: 0-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-6, 4-6, 4-7, 5-7
A bíráskodásról: Többet fontoskodtak, minthogy érdemleges ítéleteket hozzanak némelykor, de a meccs nem rajtuk úszott el. A rubeola.hu osztályzata: 6,5.
Remekül helytállt a csapat a legerõsebb felállásával Csömörre érkezõ Aramis ellen, akit a saját játékával - gyors kontrákra építettünk - lepett meg a tartalékos Rubeola csapat. Az elején két elkerülhetõ gól után, már-már úgy tetszett, K.O. lesz a vége, de sikerült hamar egalizálnunk, és a félidõben is csak a bírók "figyelmetlensége" (nyilvánvaló kezezés, két perces kiállítást sikerült megint benézniük) miatt vonultunk egygólos hátránnyal az öltözõbe.
A második félidõben már sajnos elfáradt a csapat, sok meghatározó játékosunk nem tudott pályára lépni különbözõ okok miatt, de az 5-7-es végeredmény nem szégyen a jobb képességű Aramis ellen. A mérkõzéshez hozzátartozik, hogy 4 másodperccel a vége elõtt hatméterest hibáztunk, de ez a továbbjutás szempontjából nem volt mérvadó.
2007. október 19. péntek
DTE-Royal FC - Goldball RFC Csömör 7 - 9 (4 - 4)
Dunavarsány, 10 nézõ
Rubeola: Palotás - Lába, Ruszin, Smeló, Berta - Kinde, Radványi, Takács, Vrana. Edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Ruszin (Radványi), Berta (Lába), Lába, Smeló, Vrana, Ruszin (Berta), Smeló, Smeló (Ruszin), Ruszin (Smeló)

A csapat legjobbja: Berta Roland

A mérkõzés alakulása: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 6-4, 6-5, 7-5, 7-9
A bíráskodásról: Minõsíthetetlen volt, egyszerűen kicsúszott a sporik kezébõl a meccs, akik nagyobbnál nagyobb hibákat vétettek, ide is, oda is. A rubeola.hu osztályzata: 2,5.
Kemény meccs volt, melyet magunknak tettünk szorossá. A ziccereink 70 %-át elpuskáztuk, és ez majdnem bele is került mindhárom pontunkba. Simán elhúztunk 2-0-ra, aztán eljött a sporik ideje: hirtelen "7-en" lettek a vendéglátók, és gyorsan meg is fordították a meccset. A dühödt játékosaink megzavarodtak, de két 10 méterest értékesítettünk, közben edzõnket elküldték a padról, kaptuk a sárga lapokat. A félidõ így is 4-4 lett.
A második félidõben aztán elszabadult a pokol: a bírók mintha egy másik meccset néztek volna, akkora tévedéseket fújdogáltak. Persze legtöbbször ellenünk, és az ellenfél ki is használta, két elkerülhetõ gólt kaptunk, de gyűltek a mezõnyhibáik és a 10-eseket Smeló biztos lábbal értékesítette. A végén 7-8-nál aztán végképp megkoronázták a bírók a teljesítményüket. Az ellenfélbõl két játékost is kiállítottak, így az utolsó egy percet már labdatartással, majd utolsó másodperces góllal fejeztük be, kialakítva a 9-7-es végeredményt. A bírók, azt hiszem, sokáig nem fogják elfelejteni ezt a meccset.
A következõ meccsre 2007. október 29-én, 21 órakor kerül sor Csömörön. Vendégünk az 5. helyen álló bajai Beher-Futsal Klub lesz. Sok szeretettel várunk mindenkit, igazi rangadó várható. Hajrá Rubeola, hajrá Csömör!

-5méter-