NB2: Egy jó mérkõzésen egygólos vereség

Rubeola Fc Csömör II. - Gödöllõi Futsal Klub II. 2 - 3 (2 - 1)
Csömöri Sportcsarnok, 20 nézõ
Rubeola: Trnka - Lába, Radványi, Ruszin, Vrana - Kravcsenkó, Som, Takács - Sinka (kapus), Játékos-edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ: Vrana, Ruszin
A mérkõzés alakulása: 0-1, 2-1, 2-3
Sajnos a sárga lapok immár második hete babrálnak ki a fiatal csapattal, hiszen most az elmúlt héten remekül játszó Berta nem léphetett emiatt pályára, valamint Füzy ismét az elsõ csapatban "kapott lehetõséget", aki mindössze három percet játszott, így nagyon jól jött volna az õ játéka a ma esti meccsen.
Taktikánk egyszerű volt. Lévén, hogy kevés volt a cserénk, várható volt, hogy elõbb-utóbb el fogunk fáradni, ezért a játék lassítása volt az elsõdleges cél. Tudtuk, hogy a megerõsödött Gödöllõnél lesz többet a labda, így a gyors kontrákra rendezkedtünk be. A csapat az elõre megbeszélteket maximálisan betartotta, és ettõl egy nagyon jó mérkõzés alakult ki a pályán. A meccset mezõnyfölénybe játszotta végig az ellenlábas pest megyei gárda, de nagy ziccerekig csak ritkán jutottak el. A mérkõzés 6. percében Horváthot billentette ki egyensúlyából az ellenfél 11-ese, majd 7-rõl kilõtte a jobb alsó sarkot. A mi oldalunkról Vranának voltak veszélyes helyzetei, ám azok eleinte rendre kimaradtak, nem úgy a 10. percben: egy szép szóló után 8-ról takarásból lõtt a rövid sarokba. Ismét kezdõdhetett minden elölrõl, a gödöllõiek támadgattak, mi pedig foggal-körömmel védekeztünk. Aztán a semmibõl gólt szereztünk: az ellenfél kapusa buta módon a hatoson kívül vette fel a kezébe a labdát, és a jogosan megítélt szabadrúgást Ruszin váltotta gólra. Ezután Lába maradt le egy szögletrõl, de 2-1-es vezetéssel így is mi vonulhattunk pihenõre.
A második félidõben is maximális odafigyeléssel védekezett a fáradni látszó gárda, ám a fiatalok csapatként nagyon jól működtek, rendre kisegítették egymást a szorult helyzetekben. Aztán történt, hogy a félidõ elején egy ellenfél által kifejelt labda ment el köténybe Vrana lábai között, ám érthetetlen módon nem mi, hanem az ellenfél következhetett oldalberúgással, és ahogy az lenni szokott, gólt is kaptunk belõle. A spori mosta kezeit, õ így látta, mi meg gólt kaptunk. Elõl Lába hagyott ki ziccereket, valamint Vranának és Radványinak volt egy már-már gólnak látszó lövése. Aztán a mérkõzés vége elõtt négy perccel bekövetkezett az, ami várható volt: elfáradtunk és egy nagyon peches gólt kaptunk, az addig parádézó Trnka mellett suhant el az éles szögbõl, takarásból leadott lövés a hosszú sarokba. De még nem volt vége: volt annyi tartás a csapatban, hogy megpróbálja a lehetetlent. Három perccel a meccs vége elõtt lehoztuk kapusunkat, s az emberelõnyös helyzetbõl három - Takács két közeli, valamint Ruszin egy üres kapus - hatalmas ziccert hibáztunk el, így egygólos vereség lett a vége.
"Így ki lehet kapni" - hangzottak a kommentárok a meccs után a nézõktõl és játékosoktól egyaránt. Habár egy döntetlent megérdemeltünk volna, a játék a gólokról szól, és ma nagyon sok ziccert kihagytunk. Ezen kell változtatni az utolsó három meccsünk elõtt.
Következik: DTE-Royal - Rubeola Dunavarsányban.

- 5méter -