NB2: Bravúr a kupában

Nem kis meglepetést okozott a kisebbik Rubeola-csapat azzal, hogy a Magyar Kupa elsõ fordulójában legyõzte az NB I-ben szereplõ Arrabona FC Gyõr csapatát.
Goldball RFC Csömör - Arrabona FC Gyõr 7 - 4 (1 - 3)
Csömör, 20 nézõ
Rubeola: Palotás - Füzy, Kinde, Lába, Ruszin - Berta, Kézi, Radványi, Szarka, Takács - Sinka (kapus). Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Takács, Füzy (Ruszin), Füzy (Lába), Berta, Radványi, Lába (Berta), Ruszin
A mérkõzés legjobbja: Berta Roland: "Örülök, hogy az elsõ félidei gyengébb teljesítményünk után - Kézi "mester" biztatásának hatására - a csapat felállt a padlóról és megfordítottuk a meccset. Külön öröm számomra, hogy hasznos játékommal sokat hozzá tudtam tenni a csapat gyõzelméhez."
A mérkõzés alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 3-3, 3-4, 7-4
A bíráskodásról: A játékvezetõk végig kézben tartották a mérkõzést, melyet mondhatni hiba nélkül vezettek le. Egyetlen hibájuk talán az volt, mikor az utolsó percekben nem állították ki az ellenfél kapusát, aki a hatoson kívül kézzel hárította a kapuba tartó labdát, de ez már az eredmény szempontjából nem nagyon változott volna, így elnézhetõ a "tévedés".
Az elsõ félidõt nem úgy kezdtük, ahogy azt kellett volna, hiszen annyira elaltattuk magunkat, hogy az ellenfél a semmibõl igen gyorsan kétgólos elõnyre tett szert, s mire észbe kaptunk - Takács szerelte az ellenfelét, majd fejezte be egyedül az akciót - már 3-1-et mutatott az eredményjelzõ a félidõ lefújását követõen.
Aztán a második félidõben egy teljesen más csapat jött ki a pályára. Látszott a fiúkon a gyõzni akarás, és hogy megfogadták-e edzõjük félidei kéréseit, azt gyorsan bizonyította is, hogy mindjárt az elsõ percben kiegyenlítették az állást: Füzyt hozták kihagyhatatlan helyzetbe a társak. Felélénkült a meccs, és bár kaptunk egy elkerülhetõ gólt, Berta egy egészpályás szólót követõen egalizált. Ezután ismét Berta lõhetett volna gólt, de lökete az ellenfél játékosának kezére pattant, és a jogosan megítélt büntetõt Radványi váltotta gólra, elõször megszerezve a vezetést a csapatnak a mérkõzésen. Ezután felszabadult a gárda, és még két gól következett, melyre az ellenfél fáradó játékosainak nem volt válasza, hiszen nagyon jól zárt a védelem, vagy végsõ esetben a második félidõben beálló Sinka parancsolt megállj a labdának.
Bravúros gyõzelmével a Rubeola jutott a második fordulóba, melyet már oda-visszavágós rendszerben rendeznek.
Várjuk a hasonló remek folytatást! Hajrá Rubeola, hajrá Csömör!
(Folytatás: október 17-én, Csömörön, a Colorspectrum Aramis ellen - a szerk.)
- 5méter -