NB2: Újabb 2 vereség

Rubeola Fc Csömör II - Universitas Szeged 3 - 11 (2 - 4)
Csömöri Sportcsarnok, 50 nézõ
Rubeola: Trnka - Füzy, Lába, Ruszin, Vrana - Berta, Radványi, Som, Spreitzer, Takács - Sinka (kapus) Játékos-edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Radványi (Ruszin), Ruszin, Vrana (Som)
A mérkõzés alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-10, 3-10, 3-11
Jobb volt a Szeged, de nem ennyivel
A mérkõzés eleje jó védekezéssel telt, nem is nagyon találta az ellenszert az ellenfél, aztán egy szerencsétlen gólt kaptunk. Erre még gyorsan reagálni tudtunk (Radványi lõtt gólt elsõ labdaérintésre), ám ezután eladta hátul a labdát, melyet az ellenfél csapatkapitánya kíméletlenül kihasznált. Ezután újabb 2 elkerülhetõ gólt kaptunk, nem zárt jól a védelem, gól is lett a vége. Az elsõ félidõ vége elõtt két perccel Ruszin egyéni akcióját váltotta gólra, ám nem sikerült egygólos hátránnyal az öltözõbe vonulni, mert a félidõ vége elõtt pár másodperccel ismét gólt szerzett a szegedi gárda.
Fordulás után sajnos nem a focié lett a fõszerep. A mérkõzés bírája nem állt éppen a helyzet magaslatán, és rosszabbnál rosszabb döntéseket hozott, természetesen a kárunkra, hogy is lehetett volna másképpen. Nevetséges büntetõt fújt be a "spori", ami amúgy egy szöglet lett volna, és ez a mérkõzést döntõen befolyásoló hibája ki is zökkentette a hazai csapatot, mely sajnos ezután nem nagyon volt elfoglalva a mérkõzéssel. A spori persze tovább fújdogált, jogosan állította ki az ellenfél játékosát Radványi akasztásáért, de ezután ismét befújt egy-két véleményes büntetõt a vendégeknek, amit legjobbjuk rendre be is vágott. Zárójelben jegyezzük meg, h a második félidõben 11 hazai szabálytalanság volt, s összesen 6 büntetõgólt kaptunk. Ezek után nem is lehetett más a vége, mint nagyarányú vereség.
Ezen az estén jobb volt a Szeged, de ha a bíró kicsit korrektebb - amit nehezen tudunk már elképzelni Rubeola meccsen, ráadásul hazai pályán - valószínűleg akkor is kikapunk, de egy jóval szorosabb és élvezetesebb mérkõzésen.

Rubeola Fc Csömör II - Dupont Fc 5 - 7 (1 - 2)
Csömöri Sportcsarnok, 20 nézõ

Rubeola: Trnka - Füzy, Lába, Radványi, Vrana - Berta, Ruszin, Som, Spreitzer, Takács - Sinka (kapus), Játékos edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ: Vrana, Füzy (2), Berta (2)
A mérkõzés alakulása: 0-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-6, 4-6, 4-7, 5-7
Nagyon jó mérkõzésen az egy pont megérdemelt lett volna.
Látványos, színvonalas és szórakoztató meccset vívott egymással a tabella második helyezettje a pest megyeiekkel, ahol kis bírói segédlettel, és helyenként pontatlan játékunkkal sajnos szoros meccsen vereséget szenvedtünk. De így ki lehet kapni, nem úgy, mint a Szeged ellen.
Jó védekezés, jó kontrák jellemezték a csapatot a meccsen. Az elsõ gólra a 3. percig kellett várni, ekkor az ellenfél élesen középre lõtt egy labdát, melyre volt érkezõ. Aztán kicsit kinyílt a védekezésünk és a 8. percben egy balszerencsésen megpattant labda talált utat hálónkba. Közben szép támadásokat vezettünk, melyek végén vagy pontatlanul fejeztük be akcióinkat, vagy az ellenfél kapusa hárított. De nem úgy a félidõ vége elõtt: Vrana vette át a labdát a félpályán, kicselezte védõjét, majd 10-rõl, nagy erõvel hatalmas gólt vágott a hosszú felsõ sarokba. Így vonultunk pihenõre.
A második félidõben gyorsan egyenlítettünk, Berta lõtt spiccel a hosszú sarokba, ezután ismét a hosszú sarokra érkezõ labdát lõtt be sarokkal az ellenfél. Innen is sikerült még felállni, Füzy lõtt gólt 1 méterrõl, aztán egy 5 perces "spori-show" és rövidzárlat következett. Elõbb büntetõt fújt be, ami jogosnak nevezhetõ, ám az esetet szabálytalanság elõzte v o l n a meg a javunkra, aztán ahelyett, h mi kaptunk volna kisbüntetõt, újabb gólt kaptunk. Ezután az ellenfél játékosa eljátszotta a nagyhalált a hatoson beül, melyet a bíró 5.9-re értékelt, bár tapsolni nem tapsolt hozzá. Be is vágták természetesen az ajándékbüntit. Szerencsére volt tartás a csapatban, és mindent meg is próbált, Berta lõtt újabb gólt, visszahozva a csapatot a meccsbe (4-6). Csakhát ezután 5-5-ös faltállásnál Füzyt rántotta le az ellenfél, majd átesett rajta, s a bíró teljesen érthetetlen módon ellenünk ítélt. A büntetõt Sinka bravúrral hárította, de ezután sajnos szerencsétlen gólt kaptunk (4-7). A végén még lehoztuk a kapusunkat, s Füzy révén egy gólt sikerült is elérnünk, de ez kevés volt a bravúrhoz. A mérkõzés lefújását követõen a bíró elnézést kért, mely legalább a korrekt gesztus volt tõle, de hát ezzel sajnos nem vagyunk elõrébb.
Következõ mérkõzés: Euro Global - Rubeola, hétfõ este.
- 5méter -

- Kalapiczky -