NB II: az elmúlt hónap mérlege: 4 meccs, 2 gyõzelem, 2 vereség

Tűrhetõ hónapot zártunk, hiszen az utóbbi 4 mérkõzésébõl kettõt megnyert a kisebbik Rubeola csapat, és a vezetõség által kitűzött hét pontból hatot megszerzett. Legnagyobb szívfájdalmunk talán a Seregélyesen elszenvedett vereség volt a Bau-Regiától, a legszebb pillanatokat pedig a Pick-csarnokbeli siker jelentette.
Bau-Regia - Goldball RFC Csömör II 4 - 3 (1 - 1)
Seregélyes, 20 nézõ
Rubeola: Sinka - Berta, Lába, Kinde, Smeló - Dénes, Radványi, Ruszin, Szarka, Takács, Vrana - Aranyi (kapus). Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Smeló (Berta), Smeló (Vrana), Vrana (Radványi)

A csapat legjobbja: Sinka Dániel: "Nem éreztem annyira a kidobásokat, mint eddig, és Kéró mester hiányát sem érezte meg a csapat. Nagyon hiányoltam viszont kapustársam segítségét (Levi). Hajrá Rubeola II!"
A mérkõzés alakulása: 1-0, 1-1, 1-3, 3-3, 3-4
A játékvezetés: Nem volt különösebb gond a sporikkal, mérkõzést befolyásoló ítéletük nem volt. Csak így tovább. A rubeola.hu osztályzata: 8.
Megjártuk a mennyet és a poklot az utolsó két percben
Két egymást nem ismerõ csapat leginkább a védekezésre összpontosított, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Jobb kontráinak köszönhetõen azonban a fehérváriak 3-1-re vezettek az utolsó percig, és itt kezdõdtek az izgalmak. Lehoztuk a kapust, és fél perc alatt kiegyenlítetünk. Igen ám, de 10 mp-cel a vége elõtt egy nagyon peches góllal elhullajtottunk egy igen értékes pontot.

Goldball RFC Csömör - DEAC 3 - 2 (1 - 2)
Csömör, 50 nézõ
Rubeola: Kovács - Berta, Füzy, Ruszin, Smeló - Kinde, Lába, Radványi, Veres, Vrana - Sinka (kapus). Edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Vrana, Vrana, Füzy (Lába)

A mérkõzés legjobbja: Vrana Péter: "Ennyi!"
A mérkõzés alakulása: 0-1, 1-1, 1-2, 3-2
A játékvezetés: Apró hibáktól eltekintve korrektül vezették a meccset a "sípszájúak" (H. G. után szabadon). A rubeola.hu osztályzata: 7,5
Vrana kétszer villant
A mérkõzést végig a kezünkben tartottuk, de az ellenfél kontrái rendre veszélyt jelentettek. Szerencsére Vrana jó napot fogott ki, elõször okosan passzolta el a labdát a kirepülõ kapus mellett, majd ütemtelenül, spiccel kíméletlenül bevágott egy labdát tízrõl. Megérdemelten nyertünk.

Universitas Szeged - Goldball RFC Csömör II 5 - 10 (2 - 3)
Újszegedi Sportcsarnok, 30 nézõ
Rubeola: Sinka - Berta, Ruszin, Smeló, Veres - Dénes, Füzy, Kinde, Lába, Radványi, Takács - Palotás (kapus). Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Füzy (Ruszin), Dénes, Veres (Lába), Veres, Smeló (Kinde), Lába, Smeló, Palotás, Veres (Füzy), Dénes (Palotás)

A mérkõzés legjobbja: Veres Gergely

A mérkõzés alakulása: 1-0, 1-2, 2-2, 2-6, 4-6, 4-10, 5-10
A játékvezetés: Ha azt mondjuk, hogy rengetegszer nem álltak a helyzet magaslatán, nem tévedünk nagyot. Kicsit határozottabb játékvezetés mellett nem durvult volna annyira el a találkozó. Az ellenfél csapatkapitányát zokszó nélkül kiállíthatták volna. A rubeola.hu osztályzata: 5
Sokkal simább is lehetett volna
Valami gond van Szegeden. Szinte ugyanez a csapat tavaly az erõs középmezõnyben volt, most meg az utolsó helyek egyikén kullog. Számtalan helyzetet alakítottunk ki, olykor átjáróházra emlékeztetett a szegedi védelem, mely örülhet, hogy mindössze 5 gólos vereséget szenvedett hazai pályán.

Goldball RFC Csömör - Kiskunfélegyházi Honvéd 3 - 8 (1 - 3)
Csömör, 40 nézõ
Rubeola: Sinka - Berta, Füzy, Lába Veres - Kézi, Kinde, Radványi. Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Veres (Berta), Veres (Lába), Füzy (Kézi)

A csapat legjobbja: Veres Gergely, Kézi Gábor

A mérkõzés alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-7, 3-7, 3-8
A játékvezetés: Hát. Az elsõ számú játékvezetõ sajnos rosszkor próbált meg példát mutatni a futsalban ezen a találkozón debütáló második számú játékvezetõnek. Nagyon sok, a mérkõzést nagyban befolyásoló esetben tévedett, legtöbbször persze a HAZAI csapat kárára. (büntetõ, kezezés, kiállítás, sárgalapok.) Nem kell ennyit szerepelni, az hadd legyen a csapatok dolga. A rubeola.hu osztályzata: 3.
Nem ez a realitás
Bár az eredménybõl úgy tűnhet, hogy sima meccs volt, ez korántsem igaz. Az ellenfél kapusa nagyobbnál nagyobb védésekkel kápráztatta el a publikumot, s amikor már õ is verve volt, a gólvonalról (vagy azon túlról) mentettek a vendégvédõk illetve a kapufa. Sok sérültünk és hiányzóink ellenére (7 mezõnyjátékossal és egy kapussal álltunk fel) dicséret illeti a fiúkat.
Az idei utolsó mérkõzésünket Dunavarsányban játsszuk december 17-én, 20:20-kor, az utolsóelõtti Futsalsa vendégeként. Fontos lenne a gyõzelem, hogy tapadjunk az élmezõnyre, és hogy még jobban leszakítsuk a mögöttünk tanyázókat, hogy nyugodtan készülhessünk a tavaszra.
Hajrá Rubeola, hajrá Csömör!!!
- 5méter -