Nagyon szeretném,ha bajnokok lennénk...-interjú Gódor Zoltánnal

Nem túlzás azt állítanunk, hogy az idei nyár legbombasztikusabb futsal történése volt a Kanárik Csömörre költözése. Sokan izgatottan kérdezték a csapatok vezetõit, hogy érdeklõdjenek a történésekrõl. Honlapunk is izgatottan várta már, hogy tájékoztassa a szurkolókat a házasság részleteirõl. Gódor Zoltán már régóta ismert és meghatározó szereplõje a hazai kispályás életnek. A Kanárik a Rubeolához hasonlóan egy régi baráti közösség, akik évek óta együtt játszottak már a különbözõ bajnokságokban, tornákon és persze az NB I-ben. Talán ezért is volt meglepõ a hír, de mindannyian izgatottan várjuk az új szezont és szurkolunk a fiúknak, hogy visszahozzák Csömörre a régi sikereket. Nagyon komoly munka vár minden szereplõjére, de remélhetõleg sikerülni fog és az új csapat, a Goldball RFC Csömör beteljesíti vezetõinek és szurkolóinak a legtitkosabb vágyait.

Rubeola.hu: Elõször is a Kanárik múltjáról kérdezném. Mikor alakultak?

G.Z.: A Kanárik csapata 1996-ban alakult. Elõször csak 5+1-es tornákon vettünk részt és 1998-99-es évben indultunk elõször az NB2-ben. Abban az évben hatodikok lettünk vagy ötödikek, most pontosan nem tudom. 1999-2000-ben megnyertük a másodosztályt, így jutottunk fel az NB1-be. Az NB1-ben ez lesz a hetedik évadunk. Van két negyedik helyünk, egy ötödik helyünk és egy hatodik. A tavalyi évben kupamásodikok lettünk, a Gödöllõtõl kaptunk ki és a bajnoki döntõben szintén a Gödöllõtõl. Tehát 2 ezüstéremmel zártuk a 2006-07-es évet.

Rubeola.hu: Mikor merült fel elõször a két Club összeolvadásának a lehetõsége, illetve mik voltak ennek az elõzményei?

G.Z.: Elõzetes megbeszélések alapján már 3 éve beszélgettünk errõl a Gabival (Kassay-Kézi Gábor a Rubeola FC elnöke - a szerk.), ez most kristályosodott ki erre az idényre. Ennek finanszírozási okai vannak. Amikor a Csömör bajnok lett, utána következõ évben volt az elsõ ilyen megkeresés egymás felé. Úgy gondoltuk, hogy össze kéne a két csapatot gyúrni, mind anyagilag, mind játékosállományilag és akkor a 2007-08-as bajnokságban el tudunk így indulni, egy olyan csapattal, ami talán a legesélyesebb a bajnoki címre.

Rubeola.hu: Mivel jár a két Club összeolvadása, melyik fél mit visz ebbe a "házasságba"?

G.Z.: A lényeg, hogy megosztottuk a felelõsségeket. A Gabi a csapattal kapcsolatos dolgokat intézi, a csarnok, edzések, nevezési díjak, egyebek. A játékosokkal történõ egyéb dolgot pedig én intézem, így közös felelõsséget alakítottunk ki...

Rubeola.hu: Mennyiben érinti ez az utánpótlás-szakosztályokat? Lesznek-e változások ilyen téren?

G.Z.: Semmi szín alatt nem akarunk az utánpótláson változtatni, mert az utánpótlás ugye mindig a nagycsapatnak a kiskapuja. Úgy van a megbeszélésünk és úgy van az egész felépítése a csapatnak, hogy 5-6 játékost az utánpótláscsapatból szeretnénk látni az edzéseinken. Szeretnénk, ha az elsõ csapattal edzenének, szeretnénk természetesen, hogy a második csapatban is mozogjanak, de erre az 5-6 fiúra mindenféleképpen számítunk az elsõ csapatnál is. Fõleg azért, mert olyan sorsolási rendszer van, hogy hétfõ-péntek lesznek meccsek, plusz a kupanapok, amik általában szerda-csütörtököt jelentik. Tehát akik nagypályán játszanak, azok nem minden meccsre fognak tudni eljönni és ezért nagyon nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni azokra a fiatalokra, akiknek a taktikai érettsége is feltűnt. Gondolok itt (ha neveket akarsz hallani), a Füzy Zsoltra, a Veres Gerire, tõlünk a kis Vidákra. Tudni kell azt, hogy az egész rendszer úgy áll most a futsalban és nem csak ebben a közös csapatban, hogy visszajátszás van. Tehát vissza lehet játszani az NB2-be, sõt az U21-be is. Csak amikor játszott hétfõn, akkor azon a héten nem játszhat a másik csapatban.

Rubeola.hu: Lesznek-e új játékosok idén, illetve az új Club hogyan oldja majd meg az igazoláokat?

G.Z.: A Kanárik játékosok Rubeola játékosok lettek. Névadó szponzor néven indulunk, ami a Goldball és Goldball RFC Csömör nevet jelenti. Ennek is az az oka, hogy a Csömör adja azt a háttéret, ami úgymond a számlás háttere a dolognak. Az új játékosokkal kapcsolatban, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a két csapat játékosállománya elegendõ lesz. Meg tudtunk tartani mindenkit. Én úgy tudom, hogy a Németh Péteren kívül senki nem ment el. Egy játékos igazolását tervezzük, ez csúnya szó (nem szeretném ezt a szót használni), mert egy 100-szoros válogatott játékosnál nem kellene azt mondani, hogy próbajátékon van nálunk. Úgy gondolom, hogy rá számítani lehet az eredményekben, Õ a Jávor István. (idõközben már meg is állapodtak vele, így az idei szezont Rubeola játékosként kezdi - a szerk.)

Rubeola.hu: Hogyan fog működni a két Club vezetõsége együtt? Fontosabb kérdésekben hogyan hoznak döntést?

G.Z.: Feltétlenül demokratikusan. Ami azt jelenti, hogy a vezetõedzõ dolgába nem szólunk bele. Természetesen Õ a felelõs mindenért. Õ fogja a hátát tartani minden olyanért, ami a vezetõségnek nem felel meg. Gondolok itt arra, hogy egy ilyen csapattal csak a rájátszás az elfogadható, ott pedig aztán majd kiderül, hogy mi van, melyik helyezést tudjuk elérni. Én nagyon szeretném, ha bajnokságot nyernénk. A Gabi és Én hozzuk a döntéseket, természetesen a vezetõedzõ bevonásával.

Rubeola.hu: Akkor ezzel egyúttal válaszolt is a következõ kérdésemre, ami az idei várakozásokról szólt... A másik kérdésem az lenne, hogy meddig tart elõre láthatóan ez az együttműködés, van-e meghatározott ideje?

G.Z.: Nem, meghatározatlan idõre kötöttük. Azért, mert ez lehet egy nagyon hosszútávú kapcsolat is. Itt minden azon múlik természetesen, hogy ennek a csapatnak nagyon eredményesnek kell lenni. Tehát ha itt a Rubeola és a Kanárik csapatának a névsorát végignézzük, véleményem szerint (és ezzel lehet nem ért egyet a mai válogatott szövetségi kapitány), de ebben a csapatban nagyon sok válogatott szintű játékos játszik. Én azt mondom, hogy a többi csapat, akik most jelen pillanatban az NB1-es futsalban indultak, azok (fõleg a pestiekre gondolok meg az újakra) egymást gyengítették azzal, hogy átigazoltak játékosokat innen-oda vagy vissza. Nálunk pedig meg tudtunk tartani mindenkit. Én azt hiszem, hogy nyugodtan állíthatom, fülemre téve a kezemet, hogy a bajnokság esélyesei vagyunk. Ugyan már 2-3 éve kiéneklik ezt a sajtot a szánkból, de szerintem ennek a közös csapatnak mindenféleképpen a bajnokságot kell nyerni és ha jövõre elindulnánk a BL-ben, akkor szerintem akár pénzügyileg, akár szponzor segítségekkel szerintem egy nagyon jó, hosszútávú kis csapatot lehetne összehozni.

Rubeola.hu: Végezetül Jávor Istvánról kérdezném...

G.Z.: Tudni kell azt, hogy Jávor István egy 100-szoros válogatott játékos, a Csõ-Montage edzõje volt. Megkeresett minket, és azt mondtuk neki, hogy szívesen látjuk a csapatban. Ugye a kondíció, edzések, egyebek, hogy milyen az edzettsége, mert mégsem játszott Õ már régóta a Csõ-Montage-ban. Õ most újra elkezdte a nagypályát, bizonyítani szeretne. Most beszéltem éppen vele, Õ kijelentette azt, hogy Õ játékosnak szeretne idejönni, nem edzõnek, nem beleszólni, csak amit neki mondanak azt fogja csinálni. Véleményem szerint szeretné bebizonyítani a Csõ-Montage felé, hogy nagyon korai volt még Õt leírni.

Természetesen tervezzük, hogy Kassay-Kézi Gábort is megszólaltatjuk és drukkolunk, hogy a vezetõk végre hosszú távon ütõképes és meghatározó csapatot alakítsanak ki. Gódor Zoltán a Kanárikkal már bizonyított. Minden feltétel adott tehát, hogy a játékosok megostromolják a hazai futsal csúcsait. Semper Altius... Mindig magasabbra...
- Kalapiczky Géza amp; Becks-