Nálunk az elõny!

Csapatunk remek játékkal magabiztos 6-0-ás gyõzelmet aratott a Szentes vendéglátójaként Csömörön, ezzel megszerezve az elõnyt a két gyõzelemig tartó párharc elsõ mérkõzésén. A visszavágó május 8-án, Szentesen lesz, ahol akár ki is harcolhatjuk a döntõbe jutást.
A mérkõzés után sok szurkoló és futsal rajongó tette fel jogosan és vitatta meg a kérdést, hogy ez a hatalmas különbség a végeredményben azért alakult ki, mert a Szentes rossz napot fogott ki vagy a Rubeola volt ennyire jó... Nos a mérkõzés történetéhez még hozzátartozik, hogy a vendégek keretébõl több meghatározó játékos is hiányzott, ugyanakkor nálunk volt mibõl válogatnia Somogyi mesternek. Természetesen a mieink érdemeibõl ez nem von le semmit, hiszen végig kézben tudták tartani a mérkõzést. Az elsõ gólig ugyan 8 percet kellett várni, ekkor a mostanában remek formát mutató Szimcsák talált a Szentes kapujába. Utána újabb csend következett ezen az igen nagy iramú mérkõzésen, majd a 14. percben zörrent ismét a háló, a gólt Simon Péter jegyezte (2-0). Nem sokkal késõbb még Tóth is betalált, majd a félidõ végére összegyűltek a faltok is vendég oldalon, így a megítélt büntetõt Szimcsák magabiztosan értékesítette, amellyel már 4-0-ra vezettünk. A félidei eredményt azonban nem Õ, hanem Nyári Gusztáv állította be, szintén egy faltot követõ büntetõbõl. Ezzel 5-0-s vezetéssel vonulhattak pihenõre a fiúk. A második félidõ szintén nagy iramot, viszont csak egyetlen gólt hozott, amelyet Kilik Balázs szerzett még a második félidõ elején (6-0). Ezután még helyzetek voltak mindkét oldalon, olykor már kihagyhatatlannak tűnõk is kimaradtak, így a végeredmény már nem változott.
Végezetül meg kell említsem a játékvezetést is, hiszen a sporik a nagy iram és a kapkodó játék ellenére is remekül vezették a meccset. Bár a játékvezetõkre ezúttal hetek óta nem lehet panasz, a bajnokság végére úgy látszik a bíró küldõk is ráéreztek arra, hogy a szezonban kik vezettek a legkiegyensúlyozottabban.
A második mérkõzést május 8-án, 20:00-kor rendezik Szentesen, ahol
akár el is dõlhet a döntõbe jutás sorsa. Hajrá Csömör! Hajrá Rubeola!
Goldball RFC Csömör - Legrand-Szentes 6-0 (5-0)
Csömör sportcsarnok, 2008.05.05. 21:00
Vezette: Ember Tibor, Nyekita János, Mocsári Tamás
Rubeola FC: Balázs - Nyári, Kilik, Jávor, Gyõrfi, Lakos, Simon, Semsei, Szimcsák, Weisz, Pelles, Tóth
Gólok: Szimcsák, Simon, Tóth, Szimcsák, Nyári, Kilik
Sárga lap: Nyári, Simon
Mérkõzés Játékosa: Balázs Levente

- Becks -