MAGYAR KUPA FINAL FOUR - EZÜSTÉRMESEK LETTÜNK!!!

 A talán még számunkra is meglepetést jelentő menetelés végén Nyíregyházán volt lehetősége a csapatunknak, hogy feltegye a koronát a 2017/18-as Magyar Kupa sorozatára. Egy kicsit érdemes elidőzni a tavaly ősz óta megtett út állomásain, hiszen nem volt egyszerű eljutni idáig. Kezdésnek rögtön megkaptuk a másodosztály nyugati csoportjának listavezetőjét, ráadásul idegenben! A BME ellen olyan játékkal nyertnk 7-2-re, hogy egy percig sem volt kérdés a továbbjutás. Ezt követően az Európa legjobb 4 csapata közé jutó ETO jött szembe, szintén egy mérkőzésen, ezúttal hazai környezetben. A mérkőzés eleje a papírformának megfelelően indult, 2-0-ra vezetett a légiósokkal teletűzdelt ellenfél, ám a az első félidő felétől varázsütésre megváltozott minden, és a szünetben már mi vezettünk, majd a végén 8-3 állt a táblán! Hihetetlen bravúr volt! Innentől már oda-visszavágós alapon zajlott a folytatás, a szintén NB I-es Ferencváros ellen. A hazai odavágón óvatos első félidőt követően az utolsó 10 percben 5-0-ra ütöttük ki esélyesebbnek vélt ellenfelünket, a visszavágón pedig 4-1-re is vezettünk, amelyen már csak kozmetikázni tudtak a hazaiak, így 9-3-as összesítéssel jutottunk a legjobb négy közé! 

 A nyíregyházi Final Four elődöntőjében a DEAC várt ránk, akik tavaly rajtunk keresztül jutottak fel az első osztályba, így volt miért törleszteni. A mérkőzés elején jobban dolgozta fel a nyomást a debreceni csapat, korán vezetéshez jutottak, ám szép lassan magunkhoz tértünk és egy kiélezett mérkőzésen 4-1-re győztünk Jenei Óttó két, illetve Husz Attila és Maruzsi Máté egy-egy góljával. Hihetetlen hangulatban, extázisban ünnepelt a csapat és a őket elkísérő rengeteg drukker. 

 Jöhetett a döntő, a Berettyóújfalut kiejtő Haladás ellen. Nem volt kérdés, hogy a Dróth Zoltánt, brazil légiósokat és több válogatott játékost soraiban tudó szombathelyiek az esélyesebbek, ám a csapat úgy készült, hogy mindenképp egyenrangú partnere legyen elenfelének. Nos, ez a mérkőzés nagy részében sikerült is, Nehéz Krisztián gólja után még talán volt némi esély a meglepetésre is, ám a helyzetkihasználásunk ezúttal gyengébb volt a megszokottnál.  A végére ugyan magabiztos lett a Hali győzelme, azonban a mutatott játékra büszkék lehetünk. Ezüstérem került tehát a játékosaink nyakába, ami a sorsolásunkat figyelembe véve több, mint megsüvegelendő teljesítmény! 

 A mérkőzés után néhány perc búslakodást követően az ünneplésé lett a főszerep, először a csarnokban, majd az aréna előtt köszönték meg egymásnak az élményt a játékosok és a szurkolók. 

Folytatás a bajnokságban, remélhetőleg még fényesebb éremmel!

SZÉP VOLT FIÚK!!!