Kiestünk a Magyar Kupából

 Kissé tartalékos csapattal, leginkább fiatalokkal a sorainkban érkeztünk Szegedre, a bajnoki listavezető otthonába. A házigazdák veretlenül állnak a bajnokságban, így ők számítottak a mérkőzés esélyeseinek bár, mint tudjuk, a Kupa egy másik műfaj... Az első percekben a mieink birtokolták többet a labdát, igaz jobbára csak a mezőnyben folyt a játék, majd a Szeged egy szöglet után, gyakorlatilag az első kapuralövésből megszerezte a vezetést. A semmiből érkezett a gól, de ezt viszonylag gyorsan ki is egyenlítettük Smeló révén, és továbbra sem tűnt úgy, hogy megoldhatatlan feladat lenne a Szeged megszorítása. Sajnos azonban két védelmi hiba után is betaláltak a házigazdák, így 3-1-es állással vonultak pihenőra a csapatok.

A második félidő egy más képet mutatott, egymás után vezettük a támadásokat, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de sajnos ismét hadilábon álltunk a góllövéssel, és két eladott labda után tovább nőtt a hátrányunk. A félidő derekán 6 métereshez jutottuk,amit Horváth Bence értékesített, ezután pedig egyértelmű fölénybe kerültünk, de sajnos továbbra sem koncentráltunk eléggé a befejezésekre, így 6-2 arányú vereséget szenvedtünk, pedig a helyzetek alapján nem volt ez ennyire sima. Összességében elmondható, hogy a fiatalok nem okoztak csalódást, de sokkal jobban kell koncentrálni védekezésben és a helyzeteknél egyaránt.

Takó Csaba: A két hét múlva esedékes szegedi bajnokinkat tekintve egy hasznos mérkőzést játszottunk, és úgy érzem, hogy nem is játszottunk rosszul, különösen a második félidőben.  Ami aggasztó, hogy ismét problémáink akadtak a helyzetkihasználással, ami a bajnokságban súlyos pontokba kerülhet.

UTC Szeged - Rubeola FC Csömör 6-2 (3-1)

RFC.: Horváth G. - Komáromi, Érsek, Horváth B., Vadászi, Tősér, Smeló, Hosszú, Bodó, Varga Cs.   Edző: Takó Csaba

Gól: Smeló, Horváth B.