Interjú Kovával

Korábban már beszámoltunk a 2007-es csömöri sportbálról, a jelen lévõ rubeolásokról közöltünk fotókat, videókat... Most ismét egy különlegességgel készültünk honlapunk olvasóinak, szerkesztõségünk ugyanis az est folyamán interjút készített a nemrég hazatért Kovacsics Károllyal. Beszélgettünk vele a régi és a mostani idõkrõl, a csapatról, a REAC-os pályafutásról, a Bánka Kristóf emléktornáról és még sok minden másról... Az interjú teljes szövegét most itt olvashatják.

rubeola.hu: Üdvözlünk ismét a Rubeolában! Milyen érzés újra a csapatban?

K.K.: Jó érzés, jó újra itt lenni a barátok között.

rubeola.hu: Mesélnél nekünk arról kicsit, hogyan telt a Rubeola nélküli idõszak?
K.K.: Megmondom õszintén, így visszagondolva lehet, hogy hibáztam, mert a társaság az pótolhatatlan. Végülis ezért is tértem vissza.

rubeola.hu: Összehasonlításban a régi és a mostani csapat?

K.K.: Azért nem lehet összehasonlítani, mert régen volt egy Simi, egy Zsám, úgyhogy ezt hagyjuk is... Mind a kettõ jó, de az egy más világ volt.

rubeola.hu: Nagypálya? A REAC-al most hogy állsz? Szerzõdés?

K.K.: Amatõr szerzõdésem van, úgyhogy a kispályát engedik.

rubeola.hu: Tehát hosszú távon is rendelkezésre tudsz állni a Rubeolában?

K.K.: Most fél évig biztos, aztán hogy utána mi lesz, a REAC után, azt nem tudom, de most fél évig biztos.

rubeola.hu: A múltkori Bánka emléktornáról mesélnél nekünk kicsit? Hangulat, hogy telt?

K.K.: Hát megmondom õszintén, nagyon örültem, hogy ilyen hangulat volt és ennyien eljöttek, maga a rendezõség is tökéletes volt. Nagy megtiszteltetés volt játszani, de más a kapcsolatom a Kristóffal és hát azért nem volt olyan kellemes.

rubeola.hu: A múltkori Aramis elleni meccsrõl néhány szóban?

K.K.: Más lelki világban játszottunk, hát az elég jó érzés volt, 4-1-rõl... Kicsit felszabadultam az 5. gólnál. De lehet, hogy láttad is az összefoglalón, ott egy kicsit kijött belõlem, hogy mennyire szeretem Õket...
:)
rubeola.hu: A kiállítás?

K.K.: Műhiba! Bírói műhiba! De tényleg! Azért állított ki, mert ökölben volt a kezem. Nem mondtam neki csúnyát, csak észrevette, hogy ökölben volt a kezem, pedig csak egy görcs volt. Dehát mindegy, ez van, nem baj.

rubeola.hu: Most egy kétmeccses kihagyás jön, aztán reméljük ott folytatod, ahol abbahagytad! :)

K.K.: Reméljük, reméljük! Be kéne jutni a rájátszásba, aztán onnan meglátjuk. Ott szerintem bármi lehet. Én úgy érzem ott a Gödöllõt is meg tudjuk fogni, két meccs alatt. Öt alatt nem biztos, de kettõ alatt elõfordulhat.

rubeola.hu: Tényleg ilyenkor milyen érzés a régi ismerõsök ellen játszani? Gyurcsányi, Takó...

K.K.: Szeretem az ilyen meccseket, mert végig megy a szurka meccs közben. Engem ez feldob ilyenkor!

rubeola.hu: A Gödöllõ ellen viszont Tõled sok gólt várnak...

K.K.: Hát igen, igen... De ez nagy kérdõjel, hát reméljük.. :)
rubeola.hu: Mit vársz ettõl a szezontól? A rájátszás gondolom az alap!?

K.K.: Hát mindeféleképpen, ha minden meccsen fel tudunk állni és minden meccsen megvagyunk rendesen, nincs sérült, ha nincs az, hogy bármilyen külsõ ok miatt nem tudunk kiállni rendesen, szerintem mindenki úgy gondolja, hogy ott a helyünk. Utána meg azért - úgy gondolom elég sokan játszanak itt tõlünk nagypályán - és mindenkinek jön az alapozás, fáradtabbak vagyunk, addigra azért már megnövekszik a terhelés. Én megmondom õszintén, hogy a Gödöllõtõl sem félek. Csak erõben kell felvennünk a versenyt, nekünk is vannak olyan játékosaink.

rubeola.hu: Az edzéseket hogyan érzed, kevés egy kicsit szerinted? Merthogy sokan mondják, hogy ez így egy Rubeolának kevés...

K.K.: Hát kevés az edzés, de ahhoz hogy több legyen, ráérjél, nagypálya után gyere, hát ahhoz már ösztönzés kell. Már az is nagy dolog szerintem, hogy egy héten egyszer összejövünk. Ugye én minden edzésen itt vagyok, hát a többiek nem nagyon... :)

rubeola.hu: Biztosan sokan kíváncsiak a múltkori nagypályás teremtornára, ahol sokan megismerték a neved. Kommentálnád nekünk néhány mondatban?

K.K.: Nagyon örültem, hogy így kijött a lépés. Azért ott is voltak kispályás társak, a Bárányos, Nagy Balázs, Polonkai, nem kellett bemutatni nekik a kispályát. A többi csapathoz képest ebben elõnyben vagyunk, bár ez nem kispálya, mert mindenki ezt mondja, hogy hú Te kispályáztál ez milyen egyszerű volt. Hát na ez nem az a kispálya! 5x2-es kapu, műfű... Mindegy, de jók voltak a társak, kijött a lépés, úgyhogy hál' Istennek jól sikerült, nagyon örülök neki!

rubeola.hu: Akkor nem maradt más hátra, minthogy honlapunk olvasóinak nevében is megköszönjem az interjút és sok sikert, illetve gólt kívánjak a folytatásban!

K.K.:Köszönöm szépen!

- Becks -