Interjú Fókával

Rubeola.hu: Befejezõdött az izlandi bajnokságotok; ha jól tudom nyolcadikak lettetek. Hogy ment a játék? Milyen kint az élet és a foci?
F.S.: A focival kapcsolatban: a vezetõk és az edzõ meg voltak elégedve, ez mindent elmond a teljesítményemrõl. A kinti életrõl: nyugodt körülmények között élünk a menyasszonyommal, nagyon jól érezzük kinn magunkat. Mostanra már második otthonomnak tekintem Izlandot.
Rubeola.hu: Hosszú utazás után hazatértél: milyen volt újra itthon lenni ebben a szép országban? Mivel töltötted az idõdet?
F.S.: Minden hosszabb kinn tartózkodás után gyönyörködöm Magyarország szépségében, s mindig nagyon jó hazajönni, találkozni a családdal és a barátokkal.
Rubeola.hu: Már elmondhatjuk rólad, hogy százados vagy a csapatban. Milyen érzés újra meg újra felhúzni a tigrises mezt?
F.S.: Minden egyes alkalom nagyon nagy élménnyel tölt el, nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a fantasztikus csapatban, közösségben játszhatok.
Rubeola.hu: Itthon is jól ment a játék. A BL-ben is érdekelt Gödöllõi Bikák sima két vállra fektetésében is komoly szerepet vállaltál, mellesleg igazi "matador" módjára lõttél egy bombagólt.
F.S.: Örülök annak, hogy a meccseken jól teljesítettem, és gólokkal, gólpasszokkal segítettem a csapatomat. A Gödöllõ ellen kimondottan jól ment mindenkinek, s úgy érzem, hogy az összevásárolt csapatnak esélye sem volt ellenünk. Ez is azt bizonyítja, hogy kezd kialakulni egy bajnokesélyes csapat.
Rubeola.hu: Ez után a meccs után mi a véleményed a válogatottról, hiszen szinte csak gödöllõiek játszanak benne? Mindenkirõl úgy érzed, hogy jogos a beválogatása? Kit ajánlanál esetleg a szövetségi kapitány figyelmébe?
F.S.: A válogatottról az a véleményem, hogy némelyikük semmivel sem jobb, sõt, gyengébb, mint azok, akiknek eddig esélyük sem volt a válogatottba kerülni. A válogatott edzõrõl azt gondolom, hogy nem hajlandó észrevenni a Rubeolában lévõ jó játékosokat, mint pl.: Németh Pétert és Veres Gergelyt. Szerintem, ha más lenne az edzõ, ezek, és más topcsapatban lévõ húzó játékosok biztosan válogatottak lehetnének. Nem a nevek, hanem a teljesítmény alapján válogatnának.
Rubeola.hu: Idei utolsó fellépésed sem volt akármilyen: elõbb Siklóson gyõzelemre vezetted a Rubeola NB II-es csapatát a kispadról, mint ideiglenes edzõ.
F.S.: Nagyon örültem a gyõzelemnek, egy 17-0-ás vereség után kellett lelket önteni a csapatba, ami Smeló Dávid, másodedzõvel sikerült is.
Rubeola.hu: Milyen volt kivülrõl a meccs?
F.S.: Egy hajtós mérkõzésen jó taktikánknak köszönhetõen sikerült az ellenfél fölé nõnünk, mind erõnlétben, mind mentálisan.
Rubeola.hu: Ezek után felmerül a kérdés, hogy tervezed-e a jövõben is, hogy edzõként foglalkozz?
F.S.: Izlandon már 1 évet foglalkoztam 16 éves gyerekekkel, késõbb is tervezem, nagypályán és kispályán is, hogy edzõ legyek.
Rubeola.hu: .majd szintén Siklóson továbbjutáshoz segítetted sajátodat két góllal, valamint elnyerted a meccs legjobbja címet is.
F.S.: A meccs legjobbja címnek nagyon örülök, remélem, hogy sok ilyen sikerben lesz részem. A srácoknak a kupában és a bajnokságban is sok sikert kívánok.
Rubeola.hu: Mit gondolsz, idén mire lehet képes az NB I-es csapat?
F.S.: A bajnokságban az elsõ 4-be várom õket, és ott bármi megtörténhet.
Rubeola.hu: Mit üzensz az itthon maradó társaknak?
F.S.: Minden nehézségek ellenére tartsanak ki a csapat mellett, s a ránk nehezedõ külsõ nyomástól eltekintve, tiszta fejjel küzdjenek minden mérkõzésen.
Rubeola.hu: Köszönjük az interjút, minden Rubeolás nevében jó utazást és sok sikert kívánunk, köszönjük ezt a pár szép hetet.
- 5méter -