Három fontos pont Üllőről

 A feljövőben lévő Üllő FC Cső-montage ellen egy lehetőségünk maradt, az elmúlt hetek botladozása után, mégpedig a győzelem. Nem ígérezett egyszerű feladatnak, hiszen a rosszul rajtoló üllői alakulat egyre inkább kezd magára találni, és győzelmük esetén pontszámban utolértek volna minket. Ennek ellenére a mérkőzés első perceiben mintha nem is lettek volna a pályán, szinte folyamatosan a hazaiak kapuja előtt pattogott a labda, és úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy mikor szerezzük meg a vezetést. Ehhez képest viszonylag későn, a 8. percben került először a labda a hálóba, Tősér Gábor lövése után, ám ezután villámgyorsan 3-0-ra húztunk el Simon Péter, valamint a mérkőzésen klasszis teljesítményt nyújtó Hosszú Ádám góljával. A harmadik találat után ugyan gyorsan szépítettek a hazaiak, ám Tihanyi Ármin egy szép elfutás végén visszaállította a három gólos különbséget. Ezután talán túlzottan is megnyugodtak a játékosok, hiszen átengedtük az irányítást az időközben kapust is cserélő ellenfelünknek, akik két figyelmetlenségünket kihasználva egy gólosra faragták le a hátrányukat. A szünetben így 4-3 volt ide, ami némileg aggasztó volt, tekintve, hogy 3-0 és 4-1 is volt már. A második játékrész aztán úgy indult, ahogy azt nem is reméltük, 12 másodperc után Hosszú Ádám lőtt gyönyörű gólt, így ismét egy kis levegőhöz jutottunk. Ellenfelünkhöz hasonlóan mi is kapust cseréltünk, igaz a mi oldalunkon a kényszerűség szülte a váltást, hiszen Lakos "Gomez" rakoncátlankodó térde ismét fájdalmat okozott kapuvédőnknek, így jöhetett azt utóbbi időben többször is remekül teljesítő Horváth Gergely. Még talán fel sem vette a ritmust, mikor egy lövés utat talált a hálójába, ám ezután több alkalommal is bravúrral védett, lehetőséget adva a csapatnak, hogy Varga Csaba, Hosszú Ádám és Simon Péter góljaival szép lassan letörjük a hazaiak harci kedvét. A végén 5 a 4 ellen támadtak az üllőiek, ám nem hozott komoly eredményt számukra, így 8-5 arányban megnyertük a számunkra oly fontos "6 pontos" mérkőzést!

Takó Csaba: "A mérkőzést a tétnek megfelelő hozzáállással kezdtük, domináltunk, szép gólokat szereztünk, így nagyon bosszantott, mikor lehetőséget adtunk a Cső számára a felzárkózásra. A második félidőben aztán nagyon szervezett játékot mutattunk, és a szerencse is mellénk állt néha, így valamit visszakaptunk a múlt heti hihetetlen pechsorozat után. Hosszú Ádám ma megmutatta, hogy az egyik legnagyobb ígéret a fiatalok között, ha alázatos marad, nagyon szép jövő várhat rá.

Üllő FC Cső-Montage - Rubeola FC Csömör 5-8 (3-4)

RFC.: Lakos - Tősér, Horváth B., Tihanyi, Varga Cs., Hosszú Á., Fülep, Simon P., Tvaruska, Érsek, Vadászi, Horváth G.  Edző: Takó Csaba

Gól(gólpassz): Tősér (Tihanyi), Simon (Hosszú), Hosszú, Tihanyi, Hosszú (Tősér), Varga (Hosszú), Hosszú (Simon P.), Simon P. (Hosszú)

MJ: Hosszú Ádám