Gyõzelemmel rajtolt NB2-es csapatunk!

DEAC - Rubeola FC Csömör II 2 - 3 (0 - 2)

Rubeola: Sinka - Kézi, Kraicsovits, Nagy L., Vrana - Berta, Radványi, Ruszin, Som, Szarka - Aranyi (kapus) Edzõ: Horváth Gergely

Gól (Gólpassz): Ruszin, Berta (Kézi), Som (Berta)
Mérkõzés játékosa: Sinka Dániel

Debrecenbe kéne menni, pontot, pontokat szerezni.
Nagy izgalom elõzte meg elsõ II. osztályú fellépését a csapatnak (tévedés ne essék, nem estünk ki az elsõ osztályból, csak tapasztalatszerzést biztosítunk a fiataloknak). A nagyrészt U21-es fiatalokból álló csapat az "öreg" tigrisekkel vegyülve próbálta megtréfálni a debreceni egyetemistákat. Fél 5-kor indult el a csapat a Csömöri Sportcsarnok elõl, Gurzó Gyula pontos, Kézi Gábor általános megérkezését követõen.
Taktikánk egyszerű volt: gyõzelem! A öltözõi fogadkozások és a bemelegítés után elhangzott a kezdõ sípszó.
1. félidõ. Óvatos puhatolózással kezdõdött a meccs. Látszott, hogy mindkét csapat tart a másiktól, - hisz nem tudhattuk pontosan, hogy milyen játékerõt képvisel az ellenfél és fordítva - csak a biztosra ment mindenki, gyorsan visszazártak a csapatok, fegyelmezetten védekeztek.
Aztán a 10. percben hibázott az ellenfél: egy eladott labdát követõen Ruszin Gábor vezethette egyedül a kapusra a labdát, s 6 méterrõl higgadtan gurított a jobb alsó sarokba (0-1).
Felélénkült a meccs, egyre veszélyesebben támadott az ellenfél, ziccereket is kialakítottak, ám Sinka eszén nem tudtak túljárni. Közben Kézi nem éppen népszerűség-növelõ belépõkkel tarkította a mérkõzés "barátságos" menetét, Kraicsovits az új mezét adta a csapat sikeréért, miután egy szabálytalanságot követõen felszántotta a "veszélyes" parkettát. Jól védekeztünk, s kontrákra rendezkedtünk. Elöl Kézinek, Ruszinnak, Kraicsovitsnak voltak veszélyes lövéseik. A félidõ utolsó perce hatalmas izgalmakat hozott. Kézi tört elõre a baloldalon "megtévesztõ" biciklicseleit követõen, és az élesen középre lõtt labdába Berta piszkált bele, mely a hosszú sarokba perdült. (0-2) Már a félidõt vártuk, mikor az ellenfél legveszélyesebb játékosa, a center cselezett ki mindenkit, majd 5 másodperccel a vége elõtt 5 méterrõl a legnagyobb meglepetésünkre illetve szerencsénkre mellé durrantott. Huh.
Horváth Gergely a félidõben: "Jól van srácok, csak így tovább, védekezzünk keményen. Ha az elsõ 5 percet kihúzzuk, feladják."

2. félidõ. Nem így lett, hajrá, hajrá 2-2. Két perc alatt két elkerülhetõ gólt kaptunk. Elõbb késõn zártunk vissza, majd Ruszint elõzte meg az embere, s itt már Sinka is tehetetlen volt. Kezdõdhetett minden elölrõl, lélektanilag az ellenfél állt jobban, vérszemet kaptak, úgyhogy kettõzött erõvel kellett védekeznünk, mert úgy tetszett, ha újabb gólt kapunk, elúszik a meccs. De nem így történt. A mérkõzés legszebb jelenetét mutatták be a csömöri kistigrisek. A középpályán adogatott a védelem, majd Som keresztbe tette a labdát Radványinak, aki egybõl felpasszolta azt Bertának, õ pedig talppal a háta mögé húzta a labdát a hosszún érkezõ Som elé, aki ballal, laposan, a kivetõdõ kapus alatt a kapu közepébe lõtt. 2-3.
Még 10 perc volt hátra. Lassan vánszorogtak a másodpercek, Horváth edzõ szeretett volna már ennyivel, valamint 2 cigivel öregebbnek lenni, de nem volt különösebb oka izgalomra. Egyedül az addig hibátlanul teljesítõ Sinka borzolta kicsit a kedélyeket: egy 20 méteres lövést az utolsó pillanatban észrevéve reflex-mozdulattal hárított, késõbb egy ártalmatlan labdát ejtett ki a kezébõl, de szerencsére nem érkezett egy debreceni sem. Továbbra is parádésan védekeztünk és szépen kontráztunk. Sinka dobta játékba Vranát, aki mesterien tette maga elé a bõrt, jó ütembe is lõtt, ám a kapus "jó helyen állt", s így könnyen hárított. Az utolsó két percben lehozták kapusukat az egyetemisták, de említésre méltó helyzetet már nem sikerült kidolgozniuk, Ruszin lõtt egész pályáról kapu mellé.
Összességében elmondható, hogy az új bajnokság elsõ meccsén, a szervezettebben és jobb helyzetkihasználással rendelkezõ csömöriek - egy két perces kisiklástól eltekintve - megérdemelten nyertek. Szép volt fiúk, csak így tovább.
Sinka Dániel: "Örülök a gyõzelemnek, mindenki maximálisan teljesített, külön köszönet elnökünknek, Gurzó Gyulának!"

- 5méter -