Gyõzelem a Berettyó ellen

Az MLSZ Versenybizottságának mai ülésén elsõ fokon elfogadták Clubunk óvását, így 5-0-ás gólkülönbséggel a Rubeolát illeti a mérkõzés három pontja. Folytatódik tehát a csapat veretlensége az alföldiek ellen, hiszen a Mezei-Vill még soha nem nyert ellenünk. A Közép Magyarországi csapat azonnal fellebezést jelentett be, így a végleges tabella még nem készülhet el ill. csúszhat a rájátszás is, amennyiben az utolsó fordulóban olyan eredmények születnének, ami miatt a végleges sorrend bizonytalanná válna. Nincs más hátra, mint kivételesen Aramis gyõzelemnek szurkolni és itthon legyõzni a madarakat. Hajrá Rubeola! Hajrá Csömör!

Budapest, 2007.04.23.

 
A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a 2007. április 5-én lejátszott Rubeola FC Csömör - Mezei-Vill FC futsal NB I-es mérkõzés eredménye ellen a rendezõ sportszervezet részérõl benyújtott óvás ügyében - tárgyaláson - meghozta az alábbi

A Versenybizottság az óvásnak helyt ad, ezért a mérkõzés pályán elért eredményét megsemmisíti és a 3 bajnoki pontot 3-0 gólkülönbséggel a Rubeola FC Csömör javára igazolja.
Egyben kötelezi a Mezei-Vill FC sportszervezetet, hogy a határozat jogerõre emelkedésétõl számított nyolc napon belül fizessen be a Magyar Labdarúgó Szövetség pénztárához 20.000.- Ft. óvási díjat.
A Rubeola FC Csömör által befizetett óvási díjat vissza kell téríteni.
A határozat kézbesítésétõl számított 8. napon belül az MLSZ Fellebbviteli Bizottságához címzett, de a Versenybizottságnál benyújtható fellebbezésnek van helye.

A Rubeola FC Csömör - Mezei-Vill FC futsal NB I-es mérkõzés eredménye ellen rendezõ sportszervezet - határidõn belül - arra hivatkozással, hogy a mérkõzés sorsolás szerinti eredeti idõpontja 2007. január 15-e volt, amelyet a futsal válogatott elfoglaltsága miatt a két csapat kérésére halasztottak el, majd az a fenti idõpontban került lejátszásra.
Álláspontjuk szerint a vendégcsapat 22-es számú játékosa Sáfár Juliu Tony a mérkõzés eredeti idõpontjában nem volt a Mezei-Vill FC játékosa, ezért a találkozón jogosulatlanul játszott.
A Mezei-Vill FC elnöke kérte tárgyaláson való meghallgatását, ahol elõadta, hogy a mérkõzés a futsal válogatott játéka érdekében került elhalasztásra, ami nem ad alapot az óvásra.
Az óvásra vonatkozó ellenkérelmet írásban is benyújtotta.
A Versenybizottság beszerezte a mérkõzés elhalasztásával kapcsolatban keletkezett iratokat és a tárgyaláson meghallgatta Király Gábort, az MLSZ munkatársát.
Az iratokból megállapítható, hogy a Rubeola FC Csömör 2007. január 9-én írásban is megerõsítette a mérkõzés elhalasztására irányuló kérelmét, arra hivatkozással, hogy egy játékosuk a válogatottban szerepel.
Az MLSZ Versenybizottsága 1451/2007. sz. határozata szerint a mérkõzés elhalasztása a csapatok írásbeli kérelmére, a Versenyszabályzat 29.§ alapján történt.
Király Gábor elõadta, hogy a halasztás mindkét csapat kérelmére történt, kérelem hiányában a halasztásra nem került volna sor.
A Versenybizottság a játékos nyilvántartásból rögzíti, hogy Sáfár Juliu Tony a Mezei-Vill FC-hez 2007. február 9-én került leigazolásra.
Az elõbbiekben hivatkozott és az ügy elbírálása szempontjából irányadó bizonyítékok alapján az elhalasztott mérkõzésre a Futsal Versenyszabályzat 57.§ (3) bekezdése irányadó, ami szerint az elhalasztott mérkõzésen nem játszhat az a labdarúgó, aki sportszervezetébe az eredeti mérkõzésnap után lett le- vagy átigazolva, tehát a kisorsolt eredeti napon nem volt még a sportszervezet labdarúgója.
Ezért az óvásban megjelölt játékos jogosulatlanul szerepelt, így a Futsal Versenyszabályzat 66. § (6) bek.-re figyelemmel a Versenybizottság a rendelkezõ részben leírtak szerint határozott.
Az óvási díj visszafizetésérõl a Futsal Versenyszabályzat 66.§ (9) bek. rendelkezik.
Jogorvoslatot a Futsal Versenyszabályzat 113.§-a biztosít.
A Mezei-Vill FC ellenkérelmére megjegyzi a Versenybizottság, hogy indokolt közös kérelemre a Versenybizottság a mérkõzés kitűzött idejét megváltoztathatja (Futsal Versenyszabályzat 28.§ (2) bek.)
A halasztási díj fizetésének elmaradása a szövetség mulasztása, aminek az ügy elbírálása szempontjából nincsen jelentõsége.
A honlapon megjelent rövidített közlés pedig nem alkalmas bizonyíték a Versenybizottság hivatkozott hivatalos határozatával szemben.
Üdvözlettel:
elnök             
A kiadmány hiteléül:
                                   Margitai ZoltánVersenyszervezési OsztályOsztályvezetõ

- Kalapiczky -