Az első döntetlenünk...

 A téli szünetben nagy erőket mozgósított keretének megerősítése érdekében a MAFC BME gárdája, így egy abszolút háromesélyes mérkőzés várt ránk az egyetemisták otthonában. Jól kezdtünk, az első 5 percben, szinte csak nekünk volt helyzetünk, amelyekből Hosszú Ádám kettőt gólra is váltott, így hamar megnyugtató előnyt szereztünk. Ez a nyugalom azonban hamar elillant, ugyanis 3 óriási egyéni hibát kihasználva két perc alatt fordítottak a hazaiak. Bosszantó volt mindez, hiszen nem kidolgozott helyzetekből, hanem a mi eladott labdáink után szerezték találataikat az egyetemisták, akik a rúgott gólok hatására érthetően belelkesedtek, így kiélezett lett a mérkőzés. Tihanyi Ármin egy labdaszerzés után lőtt góllal egalizált, és ezzel újra visszataláltunk a helyes útra, átvettük az irányítást a félidő végére, ami egy kiharcolt, ám sajnos kihagyott büntetőben is jelentkezett, így 3-3-as döntetlennel ért véget az első játékrész.

 A második félidőben meddő mezőnyjáték volt jellemző az első percekben, aztán egy kimaradt helyzetből lefordultak a hazaiak, és kontrából szerzett gól után ismét náluk volt az előny. Ezután nagyobb sebességre kapcsoltunk, ami Varga Csaba és Hosszú Ádám góljával a fordítást eredményezte, és emellett 3 kapufát is lőttünk. A vezetés tudatában magabiztosan játszottunk, ám a BME megkapta a nekik hazai pályán mostanában kijáró játékvezetői segítséget, és 3 perc alatt 3 vitatható fault után 10 méterest lőhettek, amiből ismét sikerült kiegyenlíteniük. Az utolsó percben a győzelem megszerzésének érdekében a hazaiak vészkapussal próbálkoztak, ám a védelmünk remekül zárt, így helyzetig sem jutottak, tehát a fordulatos mérkőzés a két csapat újbudai mérkőzésein már hagyományosnak mondható eredményével, döntetlennel ért véget. A bajnokság során ez volt az első alkalom, hogy megosztoztunk a pontokon aktuális ellenfelünkkel.

Takó Csaba: Egy fontos pontot szereztünk, ami még sokat érhet nekünk. Nyerhettünk volna, ám az elkövetett egyéni hibákért súlyos árat fizettünk. Célunk továbbra is változatlan, az első hat közé kerüléshez a következő hazai mérkőzésen nyernünk kell!

 MAFC BME Docler Akadémia - Rubeola FC Csömör 5-5 (3-3)

 RFC:: Horváth G. - Tősér, Tihanyi, Horváth B., Varga Cs., Smeló, Hosszú, Vadászi , Érsek, Fülep, Tvaruska, Lakos.  Edző: Takó Csaba

Gól(gólpassz): Hosszú(Smeló), Hosszú(Érsek), Tihanyi, Varga (Horváth B.), Hosszú

MJ.: Hosszú Ádám