Újra formálódik a Light

Hosszabb szünet után kezd ismét mocorogni a Rubi Light csapata. Nagy Zoli és barátai ezúttal rövid látogatást tettek a kisalföld északi részén fekvõ Nyitra városában, hogy egy kis baráti focival búcsúztassák az idei évet. Természetesen a füzesabonyi III. Kraicsovits emléktorna nem marad el, december 29.-én oda is elutaznak még a fiúk. Nos Nyitrán bemutatkozott a kispályás focis berkekben igen kedvelt kapus Molnár Tibor, valamint a BEAC-os Kõszegi Gábor is. Kozák "golyó" Tamás pedig a furcsa nyári bemutatkozokjövökeligazolok történet után bebizonyította, hogy lehet rá számítani. A csarnok még a régi idõket idézte, annyira nem lehetett érezni a szlovákiai gazdasági csoda hatásait, de állítólag jövõre már egy új helyszinen rendezik a tornát. A fiúk a környékbeli Nyitracsehi gárdájával vették fel a kapcsolatot, hogy tovább bõvüljön egy majdani csömöri tornán fellépõ Kárpát-medencei magyar futsaltorna résztvevõinek száma. Az 5 mérkõzés mérlege 3 gyõzelem 2 vereség, ami ettõl a baráti alakulattól kifejezetten jónak mondható.
MCC-Pizza-Pub Vráble - Rubeola Light 0:2
Az elsõ mérkõzésen még kicsit fáradtan kezdett a csapat, hiszen nem sokkal a mérkõzés elõtt érkeztek a mérkõzés helyszínére, ahol bemelegítés nélkül kellett nekivágjanak az elsõ 15 perces feladatnak. Szerencsére gyorsan megtalálták a játék ritmusát és Kozák, illetve Kraicsovits remek teljesítményének köszönhetõen végül könnyedén megszerezték az elsõ 3 pontot.
R. Light: Molnár T. - Kozák, Kézi, Smeló, Füzy, Nagy Z., Nagy L., Kraicsovits, Kõszegi G., Berente
Gól/Gólpassz: Kozák (Kraicsovits), Kozák (Kraicsovits)
Mérkõzés játékosa: Kozák, Kraicsovits
Hanakovic Team - Rubeola Light 3:0
A második meccs már igazán nehéznek ígérkezett, hiszen láthatóan több profi játékos is helyett kapott a fõleg fiatalokból álló Hanakovic csapatában. A 2 gólos vezetésnél teljesen kitámadtak a fiúk, a szépítés helyett azonban újabb gólt kaptunk, így 3-0-ra nyert ellenfelünk.
R. Light: Molnár T. - Kozák, Kézi, Smeló, Füzy, Nagy Z., Nagy L., Kraicsovits, Kõszegi G., Berente
Mérkõzés játékosa: Smeló
Rubeola Light - OZ OCHZ NCHZ Nováky 3:2
Egy nyerhetõ mérkõzésen, látszólag gyengébb ellenféllel szemben már 3-0-ra is vezetett a Light úgy, hogy közben sorra dolgozta ki a helyzeteket a Nováky kapuja elõtt. 3-0-ról azonban még fel tudtak állni a szlovákok, feljöttek ugyanis 3:2-re, így éppen jókor jött a hármas sípszó, ami újabb 3 pontot jelentett számunkra.
R. Light: Molnár T. - Kozák, Kézi, Smeló, Füzy, Nagy Z., Nagy L., Kraicsovits, Kõszegi G., Berente
Gól/Gólpassz: Kozák (Smeló), Smeló (Kozák), Kozák (Kraicsovits)
Mérkõzés játékosa: Kozák
Rubeola Light - Krátky Proces Bratislava 2:0
Ez elõtt a meccs elõtt csak egy cél lebegett a Light játékosai elõtt: megnyerni a mérkõzést és akkor minden számolgatás nélkül megvan a továbbjutást érõ 2. hely a csoportban. A csapat ennek megfelelõen játszott és egészen jó ellenféllel szemben végül sikerült is megszereznie a 3 pontot, így második helyen jutott tovább a csoprotból. Az örömhöz némi üröm is vegyült, hiszen a meccs után kiderült, hogy a délelõtti csoportmeccsek után, a sok résztvevõ miatt csak 18:25-kor játssza következõ meccsét a Light az egyenes kieséses szakaszban. Következõ útja a fiúknak tehát a csarnokhoz közeli plázába vezetett, ahol nézelõdéssel, vásárlással, kávézással próbálták elütni valahogy a délutánt.
R. Light: Molnár T. - Kozák, Kézi, Smeló, Füzy, Nagy Z., Nagy L., Kraicsovits, Kõszegi G., Berente
Gól/Gólpassz: Smeló (Kraicsovits), Kozák
Mérkõzés játékosa: Molnár T.
Eben Vráble - Rubeola Light 5:0
Sajnos a mérkõzés már az elején eldõlni látszott, ugyanis egy szögletet követõen ellenfelünk hatalmas gólt lõtt, majd a szemmel láthatóan gyorsabb Vráble játékosok újabb ziccert tudtak kidolgozni, amit szintén belõttek, ezzel már 2 gólosra növelve elõnyüket. Ahogyan az lenni szokott quot;szegény embert még az ág is húzzaquot;, Smeló quot;Putyuquot; kiállítása után 3 emberrel kényszerült védekezni a fáradó Light, amibõl megszületett a harmadik gól is, amivel eldõlt a mérkõzés. Bár a fiúk ekkor sem adták fel, 5 emberrel rohamoztak, ám a kitámadásos taktika ezúttal nem jött be, hiszen az üresen maradt kapuba 2 újabb gólt szerzett a Vráble, így véget ért számunkra a torna. A vereség és kiesés ellenére a jókedv megmaradt a hazaútra is, így kissé fáradtan, de remek hangulatban térhetett haza a gárda.
R. Light: Molnár T. - Kozák, Kézi, Smeló, Füzy, Nagy Z., Nagy L., Kraicsovits, Kõszegi G., Berente
Mérkõzés játékosa: Füzy

Rubeola a gúnyhatáron
A határon túl
Az érkezés pillanatai

Reggeli napfelkelte Nyitrán
A csomagtartó
Kézi Gábor téli felszerelésben

Smeló quot;Puytuquot; Dávid
Kraicsovits Ferenc
Kozák Tamás

A csoportmeccsek után...
ebéd
Nagy Laci

Nagy Zoli
A helyi szervezõ, Fejes Gyula és Kézi Gábor
Molnár Tibor

Ebéd II.
Clubtagoknak kötelezõ!
...

Kozák quot;Golyóquot;-nak ízlett a kaja
a kocsi hátsó üvegén
Magyarverés egy nyitrai focipályán?...

avagy Kézi Gábor megfejelte magát...
Nagy Laci meccset néz...
háttérben a vezetõség...

és Kraicsovits quot;Fercsiquot;
Nagy Zoli nagy fotója...
Itt van a Dupont is!

Bemelegítés az utolsó meccs elõtt...
Nagy Laci lõõõõ...
Nagy Z. csak mosolyog...

Kezdõdik a meccs...
Molnár vetõdik hatalmasat..de hiába..
A csoportunk beosztása

- Kalapiczky - Becks -